יום שני, 5 באוגוסט 2013

קובה


מצרכים לקובה:
חצי קילו בורגול
כוס קמח
כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
מעט שמן

מצרכים למילוי:
חצי קילו בשר טחון
4 בצלים
מלח
פלפל

אופן ההכנה
להשרות את הבורגול במים קרים 20 דקות .
לסחוט היטב ולהניח בקערה .
להוסיף את כל המצרכים לבורגול ולערבב הכל לגוש בצק .
(אם יוצא דליל מידיי אפשר להוסיף מעט קמח )

הכנת המילוי:
לקצוץ את הבצלים, לטגן מעט במחבת ,להוסיף את הבשר הטחון ולתבל במעט מלח ופלפל .לטגן עד
שהבשר משנה את צבעו .

הכנת הקובה:
להכין כדורים קטנים, לעשות בכל כדור חור עם האצבע ולפתוח אותו מעט.
למלא בכפית מתערובת הבשר ולסגור את הכדור .
לטגן בשמן עמוק עד שמשחים .


ב ת י א ב ו ן 


קלסונס (כיסונים) עם גבינה

חומרים לבצק:
5 כוסות קמח
1 ביצה
כף מלח
1.5 כוסות מים פושרים

חומרים למילוי:
100 גר' גבינה בולגרית
100 גר' גבינת פטה
חצי קופסת קוטג'

להגשה :
חבילת מקרוני מבושלים לפי הוראות היצרן.
חצי חבילת מרגרינה לאפיה
גבינה מלוחה (איזה שאוהבים)

אופן ההכנה:
ללוש את כל חומרי הבצק ביחד
לחלק את הבצק ל 5 כדורים.
לפתוח כל כדור עם מערוך ובעזרת כוס לקרוץ עיגולים .
לערבב ביחד את כל חומרי המילוי.
על כל עיגול לשים כף גבינה , לקפל לחצי ולהדק  מהצדדים .
להרתיח מים בסיר ולהכניס את הכיסונים למשך 3 דקות .
להוציא אותם לקערת מים קרים .
להוציא את הכיסונים ולהניח בתבנית פיירקס.
להוסיף חצי חבילת מרגרינה ולאפות רבע שעה בחום בינוני .
להוסיף לתבנית את המקרוני המוכנים מעל הכיסונים ,
 לפזר גבינה מלוחה ולאפות עוד חצי שעה
בחום של 150 מעלות .


ב ת י א ב ו ן


דג סלמון עם ירקות


מצרכים :
פילה סלמון  מעובד קפוא
לחתוך אותו לפרוסות גדולות ולנקות היטב .
להניח בקערה ולסחוט מעל לימון ולהניח בצד.

לרוטב :
2 עגבניות
1 גמבה
7 שיני שום עם הקליפה
מעט כוסברה
רבע כוס מים

לחתוך את העגבניות והגמבה לקוביות ולשים בסיר על האש.
להוסיף 7 שיני שום עם הקליפה ,מעט כוסברה ורבע כוס מים .
להוציא את הדגים מהקערה , לתבל אותם בפפריקה מתוקה, חצי כפית כמון ומעט מלח .
להניח את הדגים על הירקות בסיר .
לפרוס לימון ולהניח מעל .
להוסיף עוד רבע כוס מים ולבשל על אש בינונית כ20 דקות .

ב ת י א ב ו ן