יום ראשון, 17 במאי 2015

עוגת גבינה לשבועות בקלי קלות



המתכון :
לבסיס:
2 ביצים מופרדות .
1/3 כוס סוכר
1 כפות שמן
1/4 כפית תמצית וניל .
1/3 כוס קמח תופח .
לגבינה:
500 גר' גבינה לבנה 9%
כוס סוכר
4 ביצים
שמנת חמוצה
שמנת מתוקה
2 כפות קורנפלור
1 אינסטנט פודינה וניל
2 סוכר וניל
לציפוי:
2 שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
2 סוכר וניל

אופן ההכנה:
הבסיס : להקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב ולבן .
לערבב את החלמונים עם השמן ותמצית הוניל ולהוסיף בהדרגה לחלבונים תוך כדי עירבול .
להוסיף קמח תופח ולערבב .
להכניס לתבנית עגולה ולאפות בחום בינוני כ 30 דקות .
הגבינה : לערבב ביחד את כל חומרי הגבינה . להניח על הבסיס המוכן .
לאפות בחום בינוני 175 מעלות במשך 20 דקות . לאחר מכן להוריד את החום ל 150 מעלות למשך שעה נוספת .
בינתיים , לערבב ביחד את חומרי הציפוי לקרם חלק.
בשש הדקות האחרונות , להוציא את העוגה , למרוח את הקרם בזהירות ולהמשיך לאפות במשך 6 דקות .
ב ת י א ב ו ן


עוגת גבינה לשבועות בקלי קלות