3 דגי קרפיון טחונים
1 דג קרפיון
לבקש שינקו ויוציאו את הקרביים מבלי לפתוח את הבטן ושיפרסו אותו לפרוסות לא עבות .
אופן
ההכנה:
בסיר רחב
ודי עמוק לא של מרק אלה יותר שטוח לפרוס 4 בצלים גדולים לעיגולים ,למלא מים
בערך רבע סיר ולאדות את הבצל .
אחרי
שמאודה להוציא מהמים ולא לשפוך את המים מהסיר.
למים
האלה להוסיף 4 גזרים קלופים פרוסים לעיגולים לא עבים את הבצל המאודה ו3
ביצים קשות לטחון ולהוסיף לדג הטחון .
להוסיף
לתערובת 3 ביצים לא מבושלות, 3 כפות סוכר, כף מלח, כף
פלפל שחור ובערך כוס קמח מצה .
(במידה
ורך להוסיף קמח מצה אבל שלא יהיה קשה מידי )
מערבבים
לעיסה אחידה .
את המים
עם הגזר מרתיחים ומוסיפים גם סוכר מלח ופלפל שחור לפי הטעם .
את
הראשים אפשר להכניס לסיר ולהוסיף מים עד כמעט חצי סיר. כשהמים רותחים מתחילים למלא
את הדגים :
לוקחים
פרוסת דג ממלאים בתערובת הקציצות ומניחים בסיר עד שניגמרים הדגים למילוי ואז פשוט
עושים רק קציצות ומניחים בשתי וערב בסיר .
מבשלים
על אש קטנה שעתיים . לאחר שעתיים מכבים את האש ונותנים לזה להתקרר ואז מוציאים את
הקציצות והדגים לכלי שטוח . (לא לשים אחד על השני כי זה ידבק ויתפרק). על כל קציצה מניחים פרוסת גזר לקישוט .
את המיץ שנשאר בסיר אוספים לתוך כלי איחסון במקרר להתקרש וזה הרוטב