יום שלישי, 17 בספטמבר 2013

בלינצ'ס


מצרכים:

3 כוסות חלב
4 ביצים
4 כפות סוכר
5 כפות שמן
2 כוסות קמח רגיל

אופן ההכנה:

לטרוף את כל המצרכים למעט הקמח .
להוסיף בהדרגה את הקמח עד שהתערובת הופכת להיות אחידה ומעט סמיכה .
לשמן מחבת ולשפוך בכל פעם מצקת מהתערובת כך שתכסה את כל המחבת.
לחכות מעט שיתייצב ולהפוך לצד השני .
כך מכינים עד שמסיימים את כל התערובת .


ב ת י א ב ו ן

בלינצ'ס

לביבות ירק


מצרכים:

צרור פטרוזיליה
תפוח אדמה מגורד
4 כפות קמח תופח
4 ביצים
כפית מלח

אופן ההכנה:

לקצוץ את הפטרוזיליה .
לערבב ביחד את כל המצרכים .
לחמם שמן במחבת .עם כף להניח מהתערובת לביבות במחבת ולטגן .
כשמשחים מלמטה, להפוך לצד השני ולחכות שישחים גם הצד השני .

ב ת י א ב ו ן



לביבות ירק

חטיף מלוח בעשר דקות



לוקחים בצק של מלאווח, מורחים עליו שמן זית.
מחלקים עם סכין לשמונה משולשים.
מניחים על כל משולש גבינת קשקבל או כל גבינה מגורדת.
מפזרים זעתר ומגלגלים כל משולש ומפזרים שומשום .
לאפות  בחום בינוני בערך עשר דקות עד שמזהיב .




ב ת י א ב ו ן

חטיף מלוח בעשר דקות

גפילטע פיש

3 דגי קרפיון טחונים
1 דג קרפיון לבקש שינקו ויוציאו את הקרביים מבלי לפתוח את הבטן ושיפרסו אותו לפרוסות לא עבות .

אופן ההכנה:
בסיר רחב ודי עמוק לא של מרק אלה יותר שטוח לפרוס 4 בצלים גדולים לעיגולים ,למלא מים בערך רבע סיר ולאדות את הבצל .
אחרי שמאודה להוציא מהמים ולא לשפוך את המים מהסיר.
למים האלה להוסיף 4 גזרים קלופים פרוסים לעיגולים לא עבים את הבצל המאודה ו3 ביצים קשות לטחון ולהוסיף לדג הטחון .
להוסיף לתערובת 3 ביצים לא מבושלות, 3 כפות סוכר, כף מלח, כף פלפל שחור ובערך כוס קמח מצה .
(במידה ורך להוסיף קמח מצה אבל שלא יהיה קשה מידי )
מערבבים לעיסה אחידה .
את המים עם הגזר מרתיחים ומוסיפים גם סוכר מלח ופלפל שחור לפי הטעם .
את הראשים אפשר להכניס לסיר ולהוסיף מים עד כמעט חצי סיר. כשהמים רותחים מתחילים למלא את הדגים :
לוקחים פרוסת דג ממלאים בתערובת הקציצות ומניחים בסיר עד שניגמרים הדגים למילוי ואז פשוט עושים רק קציצות ומניחים בשתי וערב בסיר .
מבשלים על אש קטנה שעתיים . לאחר שעתיים מכבים את האש ונותנים לזה להתקרר ואז מוציאים את הקציצות והדגים לכלי שטוח . (לא לשים אחד על השני כי זה ידבק  ויתפרק). על כל קציצה מניחים פרוסת גזר לקישוט .
את המיץ שנשאר בסיר אוספים לתוך כלי איחסון במקרר להתקרש וזה הרוטב

גפילטע פיש