יום שישי, 7 במרץ 2014

מרק קובה עם סלק וירקות


לקובה:

 500  גרם בשר בקר טחון
צנוברים (אופציונאלי)
1 בצל קטן קצוץ
קצת פטרוזיליה קצוצה
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית שמן

למעטפת:

2 כוסות סולת
1 כפית שטוחה מלח
כ־2/3 כוס מים פושרים

להכנת הקובה:

מכינים את המילוי: מטגנים את כל החומרים לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד להתקרר- ניתן לתבל את התערובת במעט בהרט ופפריקה מלבד מלח ופלפל.

מכינים את המעטפת: בקערה גדולה מערבבים סולת, מלח . מוסיפים בהדרגה מים עד לקבלת תערובת אחידה. אם יש צורך ניתן להוסיף מעט מים. מכסים וממתינים במשך כ־20 דקות עד שהמים נספגים ומתקבל בצק רך וגרגירי.

 יוצרים את הקובות : קורצים כדור מתערובת הסולת ומשטחים על כף היד. נוטלים כפית גדושה מתערובת הבשר ומניחים במרכזו. סוגרים את הקצוות מסביב ומגלגלים בעדינות לקבלת כדור חלק. מניחים על גבי מגש. כך ממשיכים עד שנגמרת תערובת הסולת. רצוי להכניס את הקובות להקפאה למספר דקות לפני הכנסתן למרק, זה עוזר להן להתייצב.

למרק:

מצרכים:

2-1 בצל קצוץ
6 שיני שום
 מים
ציר עוף
פטרוזיליה קצוצה (להוספה בסוף)
שורש סלרי ושלש גבעולי סלרי עם העלים
5 גזרים
2 סלק
רסק עגבניות- קופסה גדולה
תבלינים (מלח, פלפל, חוויאג` למרק, כורכום, פפריקה מתוקה)

אופן ההכנה:

1.      מטגנים בצל, שורש סלרי, גזר, גבעולי סלרי ושום בשמן. מוסיפים להם פלפל וכורכום ומטגנים  
        ביחד.
2.      כשהם מזהיבים, מוסיפים רסק עגבניות (בקופסה גדולה), תבלינים ומים, ומטגנים מעט.
3.     מוסיפים ציר עוף שהובן מראש ומרתיחים. לאחר מכן מוסיפים מים לפי הצורך ואת שני הסלקים  

        חתוכים (בחתיכות גדולות או קטנות) ומרתיחים.
4.      לאחר רתיחה זו, זורקים פנימה את הקובות, ומרתיחים בשלישית. טועמים ומתקנים תיבול.

מרק קובה עם סלק וירקות