יום רביעי, 9 באוקטובר 2013

עוגת שוקולד קוקוס


מצרכים:

4 כפות קקאו
כוס וחצי סוכר
1/2 כוס מים
200 גר' מרגרינה לאפייה בטמפ' החדר
7 ביצים
כוס קמח תופח
2 כוסות קוקוס טחון

אופן ההכנה:

בסיר קטן מבשלים את הקקאו, המים וכוס אחת של סוכר. מרתיחים ומורידים מהאש .
מוספים את המרגרינה ובוחשים עד שהיא נמסה .
מפרידים את הביצים .
טורפים את החלמונים ומוסיפים אותם בעדינות לתערובת הקקאו עד שמתקבלת תערובת אחידה .
להעביר הכל לקערה ולהוסיף בהדרגה כוס קמח תופח. לערבב עד שלא יהיו גושים .
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים  , מוסיפים חצי כוס סוכר וממשיכים להקציף עד שמקבלים קצף יציב .
מוסיפים חצי מהקצף לקערת הקקאו ומערבבים.
מוסיפים את הקוקוס לקצף שנשאר ומערבבים .
יוצקים חצי מתערובת הקקאו לשתי תבניות אינגליש קייק. מורחים מעל את הקצף ומעליו את שאר תערובת הקקאו .

לאפות כ 25 דקות בחום של 170 מעלות .

ניתן לצפות בשוקולד (100 גר' שוקולד מריר+שמנת מתוקה, להמיס בסיר קטן)


ב ת י א ב ו ן

עוגת שוקולד קוקוס

עוף עם ארטישוק


לטגן בסיר רחב 5 קוביות של  שום, להנמיך את הגז .

להוסיף 10 שוקיים ללא עור ולטגן מעט מכל הצדדים .

לתבל בכפית כורכום, חצי כפית מלח, חצי לימון סחוט, כף אבקת מרק עוף .

לכסות במים , להרתיח ולבשל כשעה .

אחרי שעה להוסיף שקית תחתיות ארטישוק של סנפרוסט ולבשל עוד חצי שעה .



ב ת י א ב ו ן

עוף עם ארטישוק

סלט גזר עם פקאן



מצרכים:

1/3 כוס חומץ
1/2 כוס שמן
400 גר' גזר קצוץ
3 שיני שום
3 כפות סוכר
חבילה בצל ירוק
100 גר'  פקאן מסוכר חתוך לחצי


לערבב הכל ביחד.



ב ת א ב ו ן 

סלט גזר עם פקאן