יום שלישי, 22 באוקטובר 2013

עוגת ריבה


מצרכים:

200 גר' מרגרינה
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר .
1 סוכר וניל
100 גר' שקדים טחונים
2 ביצים .

אופן ההכנה:

ללוש הכל לבצק אחיד .
לקחת חופן מתערובת הבצק ולהקפיא לחצי שעה  .
בתבנית אלומיניום חד פעמית מלבנית בינונית לשטח את הבצק .
למרוח מעל ריבה בכמות נדיבה , לפורר מעל את הבצק שנותר במקפיא .
לאפות בחום בינוני כחצי שעה בערך, עד שהבצק מזהיב .


ב ת י א ב ו ן

עוגת ריבה

בראוניז


מצרכים:

200 גר' חמאה

200 גר' שוקולד

1 כוס קמח

4 ביצים

כוס וחצי סוכר .

130 גר' שוקולד צ'פס (לא חייב)

אופן ההכנה :

להמיס בסיר  את החמאה, השוקולד,והסוכר. להוריד מהאש ולהוסיף את הביצים והקמח .

להעביר לתבנית , לפזר את השוקולד ציפס ולאפות כ 25  דקות בחום של  180 מעלטת .

בראוניז

חמין עם עוף או בשר


משרים כוס שעועית במים וכוס חומוס במים ללילה שלם .

למחרת, לטגן בסיר גדול שני בצלים גדולים . על הבצל להניח בצד אחד את החומוס,

בצד אחר  את השעועית ובמקום שנותר להניח כוס חיטה שטופה .

להניח על הקטניות את העוף (בערך 10 שוקיים) , מעל העוף תפוחי אדמה שלמים קלופים,

ראש שום שטוף עם הקליפה 
.
לטבל בכפית גדושה מלח, פפריקה אדומה, פלפל שחור, חצי כפית בהרט .

לכסות במים את הכל ועוד שליש .

להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל חצי שעה .

להוסיף ביצים קשות מוכנות עם הקליפה ומכניסים לתנור בין 100 ל 110 מעלות כל הלילה .

*** אם רוצים בשר במקום עוף, יש לסגור את הבשר מכל צדדיו  במחבת נפרדת ואז לשים אותו בחמין בדיוק כמו את העוף.



ב ת י א ב ו ן

חמין עם עוף או בשר