יום שני, 10 במרץ 2014

כנאפה



מצרכים:
רבע קילו איטריות של כנאפה
100 גר' חמאה.
למילוי:
1.5 כוסות חלב
4 כפות קורנפלור
3 כפות סוכר
500 גר' גבינה לבנה 9%
לסירופ:
1.5 כוס סוכר
2 כוסות מים
מעט מיץ לימון
רבע כפית מי ורדים.

אופן ההכנה
להמיס את החמאה ולשפוך כל פעם קצת על האיטריות עד שהם מתרככות .
למילוי :
לחמם בסיר את החלב, הקורנפלור והסוכר עד שנמסים. לשפוך כשזה חם על הגבינה ולערבב.
בתבנית מלבנית בינונית לשים חצי מכמות מהאיטריות . מעל האיטריות לשים את תערובת הגבינה ומעל הגבינה את האיטריות שנותרו .
לאפות בחום של 160 מעלות כ 30 דקות .
בינתיים להכין את הסירופ:
להרתיח את כל חומרי הסירופ, להסיר מהאש ולצנן .
כשהכנאפה יוצא מהתנור, מייד לשפוך מעליו את הסירופ .



ב ת י א ב ו ן

כנאפה

ריבועי שומשום



מצרכים:

200 גר' שומשום קלוי
100 גר' חמאה
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס דבש
1/2 כוס סוכר חום
200 גר' פצפוצי אורז

אופן ההכנה

לשים בסיר את החמאה, הטחינה, הדבש, הסוכר עד שימס הכל ביחד .
לכבות את האש ולהוסיף את פצפוצי האורז והשומשום .
לשטח בתבנית מלבנית ולהניח  במקרר כשעה .
לחתוך לריבועים ולשים שוב במקרר .



ב ת י א ב ו ן

ריבועי שומשום

עוגה בחושה קינמון ואגוזים


מצרכים:

200 גר' חמאה
2 כוסות סוכר
2 ביצים
1 שמנת חמוצה
1/2 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
4 כפות סוכר
כוס אגוזי פקאן קצוצים
כפית קינמון

אופן ההכנה

מקציפים חמאה וסוכר לתערובת אחידה.
מוסיפים ביצים, כל ביצה בנפרד ומקציפים.
מוסיפים את השמנת והוניל .
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים .
מערבבים בנפרד את האגוזים, הקינמון ו 4 כפות סוכר .
בתבנית משומנת שמים שליש מהעיסה. מפזרים מעל 3/4 מתערובת האגוזים .
מכסים בשארית העיסה ומפזרים את שארית האגוזים .

לאפות בחום בינוני כשעה .

ב ת י א ב ו ן

עוגה בחושה  קינמון ואגוזים

עוגיות בראוניס


מצרכים:

4 ביצים
1.5 כוס סוכר
250 גר' שוקולד מריר
250 גר' חמאה
6 כפות קקאו
כוס קמח
100 גר' אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

להקציף את הביצים עם הסוכר.
להמיס את השוקולד עם החמאה .
להוסיף לתערובת השוקולד את הקקאו והקמח ולערבב .
להוסיף את תערובת השוקולד לקצף של הביצים.
בסוף להוסיף את האגוזים .

לשטח בתבנית מלבנית ולאפות בחום בינוני כ 30 דקות .


ב ת י א ב ו ן

עוגיות בראוניס



עוגיות גרנולה עם קקאו


מצרכים:

200 גר' חמאה רכה
3/4 כוס סוכר חום
150 גר' אגוזים קצוצים
3 כפות קקאו
2 ביצים
3 כוסות קוואקר
כוס קמח
כפית סודה לשתייה
טיפת תמצית וניל
חצי כוס שומשום

אופן ההכנה:

לערבב את החמאה עם הביצים והסוכר עד שתתקבל תערובת קרמית .
להוסיף את שאר המצרכים ולערבב.
ליצור כדורים ולשטח אותם .
לאפות בחום של 170 מעלות כ 10 דקות.


ב ת י א ב ו ן

עוגיות גרנולה עם קקאו