יום שבת, 17 במאי 2014

עוגת יום הולדת חגיגית



מצרכים

לבסיס:
6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
כוס סוכר
כף שמן
אינסטנט פודינג שוקולד

לקרם:
2 שמנת מתוקה
כוס חלב
אינסטנט פודינג וניל

לשוקולד:
1 שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד מריר

אופן ההכנה

הבסיס-
להקציף את החלבונים עם כוס סוכר לקצף לבן.
לערבב את החלמונים עם כף שמן ואז להוסיף לחלבונים .
להוסיף אינסטנט שוקולד.
לשים בתבנית עגולה .
לאפות בחום 180 מעלות בערך 40 דקות ולקרר .

הקרם –
להקציף את השמנת עם החלב והאינסטנט וניל. למרוח על העוגה .
לשים את העוגה במקרר כדי שהכל יתייצב.

השוקולד –
להמיס בסיר קטן שמנת מתוקה עם שוקולד מריר .
לקרר תוך כדי ערבוב ולשפוך על העוגה .



ב ת י א ב ו ן

עוגת יום הולדת חגיגית



מאפינס שוקולד



מצרכים:

1 כוס קמח תופח
1 סוכר וניל
כוס שוקולית
חצי כוס שמן
כוס חלב
3/4 כוס סוכר
3 ביצים

לקישוט:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים ביחד לתערובת אחידה.
לשים בתבניות מאפינס .

לאפות בתנור בחום של 180 מעלות כ 45 דקות .



ב ת י א  ב ו ן

מאפינס שוקולד



לזניה בשרית בקלי קלות



מצרכים:

250 גר' בשר בקר טחון
300 גר' איטריות רחבות מבושלות
2 רסק עגבניות
3 שיני שום כתושות
2 כפות אבקת מרק פטריות
2 ביצים
כפית מלח
רבע כוס שמן זית
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה
לחמם מעט שמן במחבת רחבה ולטגן את הבשר הטחון עד שישנה את צבעו .
בתבנית מלבנית בינונית לערבב ביחד את הבשר עם כל שאר החומרים.
לאפות בחום של 180 מעלות כ 45 דקות .


ב ת י א ב ו ן

לזניה בשרית בקלי קלות