יום רביעי, 22 ביולי 2015

עוגת גבינה עם ג'לי


מצרכים:
לבסיס :
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קמח תופח
כף שמן
לקרם גבינה:
250 גר' גבינת שמנת
250 גר' גבינה לבנה 5%
1/2 כוס סוכר
1 ג'לטין 14 גר'
חצי כוס מים רותחים
כפית מיץ לימון
2 שמנת מתוקה
2 חבילות ג'לי.

אופן ההכנה

הבסיס: להקציף את החלבונים עם הסוכר.
לערבב את החלמונים עם השמן ולהוסיף אותם לחלבונים.
להוסיף עם כף עץ את הקמח לתערובת , לערבב יפה , לשים בתבנית עגולה ולאפות בחום בינוני כחצי שעה.
הקרם גבינה: להמיס את הג'לטין במים הרותחים ומיץ הלימון.
לערבב את הגבינות עם הסוכר.
להוסיף את הג'לטין לתערובת הגבינות.
להקציף את השמנת המתוקה. להוסיף את השמנת המוקצפת לתערובת הגבינה בתנועות קיפול.
למרוח את הקרם על הבסיס ולהכניס למקרר עד שיתייצב.
להכין את הג'לי לפי ההוראות על גבי האריזה. לקרר תוך כדי בחישה כדי שלא יהיו גושים.
לשפוך בזהירות על העוגה .


ב ת י א ב ו ן 

עוגת גבינה עם ג'לי

עוגת חמאת בוטנים


מצרכים:
2 כוסות קמח תופח
כוס חמאת בוטנים
50 גר' חמאה מומסת
כוס וחצי סוכר
3 ביצים
גביע יוגורט

אופן ההכנה:
להקציף את החמאת בוטנים עם הסוכר והחמאה. להוסיף את הביצים ולהקציף.
להוסיף את הקמח והיוגורט ולערבב לתערובת אחידה.
לשים בתבנית מאורכת ולאפות בחום בינוני כ 40 דק'.



ב ת י א ב ו ן

עוגת חמאת בוטנים

לחם עם זיתים וגבינה


מצרכים:
2 כוסות קמח תופח
4 ביצים
כפית סודה לשתיה
גביע יוגורט 3%
גביע אשל
50 גר' חמאה מומסת
כפית מלח
200 גר' גבינה צהובה מגורדת
חצי כוס זיתים מגולענים

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את החמאה, היוגורט, האשל, הביצים, המלח, הסוכר וחצי מכמות הגבינה.
מוסיפים בהדרגה את הקמח והסודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
לכסות ולהניח במקרר לשעה.
שמים בתבנית מאורכת עם נייר אפייה.
לפזר את שאר הגבינה הצהובה ואת הזיתים.
לאפות בחום גבוה כ 40 דק' עד שמזהיב.



ב ת י א ב ו ן

לחם עם זיתים וגבינה