יום רביעי, 25 בדצמבר 2013

עוגת קרמשניט


מצרכים:

3 עלי קרמשניט
2 שמנת מתוקה
2 אינסטנט פודינג
2 כוסות חלב

אופן ההכנה

להקציף ביחד את השמנת , הפודינג והחלב לקצפת אחידה ויציבה .
להניח עלה על מגש, למרוח מעל כמות נדיבה של קצפת .
להניח מעל עוד עלה ומעליו למרוח את שאר הקצפת .
להניח מעל את העלה האחרון ולפזר מעליו אבקת סוכר .
להכניס למקרר ולאכול למחרת .



ב ת י א ב ו ן

עוגת קרמשניט

מרק בטטה בקלי קלות


מצרכים
1 בטטה גדולה
חתיכת דלעת (בערך רבע דלעת)
2 שיני שום
כף אבקת מרק עוף
מלח פלפל

אופן ההכנה
לחתוך את הבטטה והדלעת לקוביות, להוסיף את שיני השום ולבשל בסיר עם מים עד שמתרכך .
להוסיף תבלינים לפי הטעם .
כשמוכן לטחון עם מיקסר ידני למרקם אחיד ויפה .



ב ת י א ב ו ן

מרק בטטה בקלי קלות

קישואים ממולאים


מצרכים:
10 קישואים בינוניים לרוקן את הבפנים
200 גר' בשר טחון
1 בצל קצוץ
שליש כוס אורז

אופן ההכנה:
מטגנים קלות את הבצל .
בקערה נפרדת מערבבים את הבשר, הבצל והאורז .
לתבל במלח ופלפל .
ממלאים כל קישוא בתערובת (למלא 3/4 מהקישוא ולא עד הסוף) .
מטגנים מעט את הקישואים משני הצדדים  .
מסדרים בסיר שטוח . מכסים את הקישואים במים ומוסיפים מלח, פלפל ולימון .
מרתיחים ומבשלים חצי שעה .


ב ת י א ב ו ן

קישואים ממולאים

עלי גפן ממולאים


מצרכים:
20 עלי גפן (בערך)
2 בצלים קצוצים
כוס וחצי אורז
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן נענע קצוצה
לימון קטן חתוך ללא הקליפה

אופן ההכנה
חותכים את הגבעולים של העלים ומרתיחים אותם שלוש דקות מכל צד .
לטגן מעט מאוד את הבצלים ולהוריד מהאש .
להוסיף לבצלים את האורז, הפטרוזיליה ,הנענע והלימון ולערבב .
למלא כל עלה על הצד המאט (לא מבריק) שלו . מניחים כפית מהתערובת באמצע העלה וסוגרים .
מסדרים בסיר שטוח ומכסים מים. מוסיפים 2 כפות שמן זית, מלח, פלפל ולימון .
מניחים מעל צלחת כדי למנוח תפיחה .
מרתיחים ומבשלים כ 40 דקות .


ב ת י א ב ו ן 

עלי גפן ממולאים