יום שבת, 18 באוקטובר 2014
עוגת שמרים שושנים במילוי שוקולד
המתכון :
מצרכים
לבצק:
1/2 ק"ג קמח
1/2 שקית שמרית
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
200 גר' מרגרינה לאפיה רכה
2 כפות תמצית וניל
קורט מלח
לימון מגורד
כוס מים פושרים
****ללוש ביחד ולהכניס למקרר ל 24 שעות
1/2 ק"ג קמח
1/2 שקית שמרית
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
200 גר' מרגרינה לאפיה רכה
2 כפות תמצית וניל
קורט מלח
לימון מגורד
כוס מים פושרים
****ללוש ביחד ולהכניס למקרר ל 24 שעות
למילוי
שוקולד נוטלה
לסירופ:
חצי כוס מים + 3/4 כוס סוכר להמיס על האש ולבסוף להוסיף מעט
מיץ לימון .
אופן ההכנה
להוציא את הבצק ולפתוח למלבן גדול
למרוח מעל שוקולד .
לגלגל לרולדה, לפרוס לפרוסות עבות .להניח על תבנית עגולה 28 עם
נייר אפייה כשהמילוי כלפי מעלה במרווחים קטנים אחד מהשני .
להניח לעשר דקות.
להבריש בביצה ולאפות בחום של 180 מעלות בערך 30 דקות עד שמזהיב.
כשיוצא מהתנור למרוח בסירופ .
ב ת י א ב ו ן
עוגת גבינה בחושה
המתכון :
לבסיס:
2 ביצים מופרדות .
1/3 כוס סוכר
1 כפות שמן
1/4 כפית תמצית וניל .
1/3 כוס קמח תופח .
לגבינה:
500 גר' גבינה לבנה 9%
כוס סוכר
4 ביצים
שמנת חמוצה
שמנת מתוקה
2 כפות קורנפלור
1 אינסטנט פודינה וניל
2 סוכר וניל
לציפוי:
2 שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
2 סוכר וניל
אופן ההכנה:
הבסיס : להקציף
את החלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב ולבן .
לערבב את החלמונים עם השמן ותמצית הוניל ולהוסיף בהדרגה
לחלבונים תוך כדי עירבול .
להוסיף קמח תופח ולערבב .
להכניס לתבנית עגולה ולאפות בחום בינוני כ 30 דקות .
הגבינה :
לערבב ביחד את כל חומרי הגבינה . להניח על הבסיס המוכן .
לאפות בחום בינוני 175 מעלות במשך 20 דקות . לאחר מכן להוריד
את החום ל 150 מעלות למשך שעה נוספת .
בינתיים , לערבב ביחד את חומרי הציפוי לקרם חלק.
בשש הדקות האחרונות , להוציא את העוגה , למרוח את הקרם בזהירות
ולהמשיך לאפות במשך 6 דקות .
ב ת י א ב ו ן
שעועית ירוקה ברוטב לימון כבוש
המתכון :
מצרכים:
שקית שעועית ירוקה חתוכה קפואה
2 פרוסות לימון כבוש קצוצות
5 עגבניות קצוצות
3 שיני שום פרוסות
כף פפריקה אדומה
כף אבקת מרק עוף
כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
אופן ההכנה:
למלא סיר במים , לשים את השעועית, לשים מעט כורכום ולהרתיח .
כשרותח, לשפוך את המים .
להוסיף לשעועית את העגבניות הקצוצות , הלימון הכבוש, השום
והתבלינים .
להרתיח , לערבב ולבשל עוד כ 10 דקות .
ב ת י א ב ו ן
הירשם ל-
רשומות (Atom)