לטורט:
6 ביצים מופרדות .
כוס סוכר
2 כפות שמן
כפית תמצית וניל .
כוס קמח תופח .
למילוי :
תותים פרוסים
2 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
הכנת הטורט:
להקציף את החלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב
ולבן .
לערבב את החלמונים עם השמן ותמצית הוניל ולהוסיף
בהדרגה לחלבונים תוך כדי עירבול .
להוסיף כוס קמח תופח ולערבב .
להכניס לתבנית עגולה או מלבנית ולאפות בחום בינוני
כ 40 דקות .
כשהעוגה מתקררת, לחצות אותה לרוחב
להרטיב את החלק התחתון במעט מים רותחים, סוכר ומעט
תמצית רום .
לקצפת:
להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת
יציבה .
למרוח על החלק התחתון שכבה דקה של קצפת , להניח
מעל שכבה של פרוסות תותים ומעליהם שוב
שכבת קצפת .
להניח מעל את החלק העליון של הטורט, להרטיב אותו ,
למרוח מעל קצפת ולעטוף עם הקצפת את כל
העוגה .
להניח מעל פרוסות של תותים לקישוט .
ב ת י א ב ו ן