יום שבת, 10 באוגוסט 2013
הפנקייק של אבא שלי
מצרכים:
1 שמנת חמוצה
1/2 כוס חלב
1 ביצה
חצי כפית סודה לשתיה
2 כפות שמן
2 כפות סוכר
כוס קמח
אופן ההכנה:
לערבב במיקסר את כל החומרים, חוץ מהקמח .
כשהתערובת אחידה להוסיף עם כף עץ את הקמח ולערבב .
אם דליל מידיי אפשר להוסיף עוד קצת קמח .
התערובת צריכה לצאת אחידה וסמיכה (אבל לא יותר מידיי).
לחמם מעט שמן במחבת גדולה ולצקת עיגולים קטנים .
כשמתחילים לראות בועות קטנות שנוצרות על הפנקייק, זה הזמן להפוך לצד השני .
ב ת י א ב ו ן
1 שמנת חמוצה
1/2 כוס חלב
1 ביצה
חצי כפית סודה לשתיה
2 כפות שמן
2 כפות סוכר
כוס קמח
אופן ההכנה:
לערבב במיקסר את כל החומרים, חוץ מהקמח .
כשהתערובת אחידה להוסיף עם כף עץ את הקמח ולערבב .
אם דליל מידיי אפשר להוסיף עוד קצת קמח .
התערובת צריכה לצאת אחידה וסמיכה (אבל לא יותר מידיי).
לחמם מעט שמן במחבת גדולה ולצקת עיגולים קטנים .
כשמתחילים לראות בועות קטנות שנוצרות על הפנקייק, זה הזמן להפוך לצד השני .
ב ת י א ב ו ן
עוגת קרם בווריה
מצרכים:
4 ביצים
1+3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 ג'לטין של 14 גר'
חצי כוס מים רותחים
2.5 כוסות חלב
100 גר' קוקוס
2.5 כפות קמח תופח
2 שמנת מתוקה
לבסיס:
להקציף את החלבונים עם כוס סוכר, להוסיף את הקוקוס ולאפות בחום של 180 מעלות כ20 דקות עד שמשחים .
לקרם:
להמיס ג'לטין עם חצי כוס מים רותחים ו2 טיפות לימון ולשים בצד .
לבשל את החלמונים עם הוניל , חצי כוס סוכר והקמח על אש קטנה עד שהכל נמס ואחיד . להוסיף את החלב והג'לטין
ולערבב עד שרותח .
להוריד מהאש ולצנן תוך בחישה כדי שלא יווצר קרום .
כשמתקרר, להקציף שמנת מתוקה אחת ולהוסיף לתערובת .
לשטח את התערובת על הבסיס שאפינו ולהכניס למקרר לשעתיים .
לאחר שעתיים להקציף שמנת מתוקה ולמרוח מעל העוגה .
להגיש עם אגוזים קצוצים וסירופ שוקולד .
ב ת י א ב ו ן
4 ביצים
1+3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 ג'לטין של 14 גר'
חצי כוס מים רותחים
2.5 כוסות חלב
100 גר' קוקוס
2.5 כפות קמח תופח
2 שמנת מתוקה
לבסיס:
להקציף את החלבונים עם כוס סוכר, להוסיף את הקוקוס ולאפות בחום של 180 מעלות כ20 דקות עד שמשחים .
לקרם:
להמיס ג'לטין עם חצי כוס מים רותחים ו2 טיפות לימון ולשים בצד .
לבשל את החלמונים עם הוניל , חצי כוס סוכר והקמח על אש קטנה עד שהכל נמס ואחיד . להוסיף את החלב והג'לטין
ולערבב עד שרותח .
להוריד מהאש ולצנן תוך בחישה כדי שלא יווצר קרום .
כשמתקרר, להקציף שמנת מתוקה אחת ולהוסיף לתערובת .
לשטח את התערובת על הבסיס שאפינו ולהכניס למקרר לשעתיים .
לאחר שעתיים להקציף שמנת מתוקה ולמרוח מעל העוגה .
להגיש עם אגוזים קצוצים וסירופ שוקולד .
ב ת י א ב ו ן
לחם או לחמניות בקלי קלות
מצרכים:
כף שמרים יבשים
5.5 כוסות קמח
2 כוסות מים פושרים
רבע כוס שמן
קורט מלח
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
לערבב את הקמח, השמרים הסוכר והמלח.
להוסיף את השמן והמים ולערבל בערך 5 דקות .
להכין לחמניות או ככרות לחם(מה שרוצים) ולהתפיח כחצי שעה .
למרוח מעל ביצה ולפזר שומשום .
לאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה .
ב ת י א ב ו ן
כף שמרים יבשים
5.5 כוסות קמח
2 כוסות מים פושרים
רבע כוס שמן
קורט מלח
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
לערבב את הקמח, השמרים הסוכר והמלח.
להוסיף את השמן והמים ולערבל בערך 5 דקות .
להכין לחמניות או ככרות לחם(מה שרוצים) ולהתפיח כחצי שעה .
למרוח מעל ביצה ולפזר שומשום .
לאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה .
ב ת י א ב ו ן
הירשם ל-
רשומות (Atom)