יום שישי, 23 באוגוסט 2013

עוגת ביסקוויטים טעימה


מצרכים:

250 גר' ביסקוויטים
מעט חלב להרטבת הביסקוויטים
1 אינסטנט פודינג וניל
2 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
100 גר' שוקולד מריר


אופן ההכנה:

להרטיב ביסקוויטים בחלב (2 שניות כל ביסקוויט כדי שלא יהיה רטוב מידי) ולסדר שכבה אחת
בתבנית מלבנית בינונית חד פעמית .
להקציף שמנת מתוקה אחת עם אינסטנט פודינג וכוס חלב  לקצפת אחידה ולמרוח על הביסקוויטים .
להרטיב עוד ביסקוויטים עם חלב ולסדר מעל הקצפת עוד שכבה של ביסקוויטים .
להמיס בסיר קטן שמנת מתוקה ושוקולד מריר, להסיר מהאש, לצנן תוך כדי ערבוב ולמרוח מעל
הביסקוויטים .

ב ת י א ב ו ן

עוגת ביסקוויטים טעימה




שווארמה ביתית


מצרכים:

4  סטיק פרגית טרי חתוך לרצועות
2 כפות תבלין לשווארמה
1/3 כוס שמן זית
1 בצל פרוס לפרוסות דקות

אופן ההכנה:

לערבב בכוס את השמן זית והתבלין .
לשפוך על רצועות הפרגית ולהשרות במשך שעתיים .

לטגן את פרוסות הבצל ולהניח בצד .
לטגן בסיר רחב את הפרגיות עד שמשנות את צבען וקצת לפני שמוכן להוסיף את הבצל .


ב ת י א ב ו ן

שווארמה ביתית




דגי דניס בתנור


מצרכים:

8 דגי דניס שלמים ומנוקים
1/2 כוס שמן זית
פלפל שחור  גרוס
מלח גס
כמון
פפריקה
כוסברה טריה קצוצה

אופן ההכנה:

לערבב שמן זית עם כפית של פלפל שחור גרוס,
 כפית מלח גס, כוסברה, כפית כמון, 
חצי כפית פפריקה.

לעשות חתך לאורך הדג ולמלא מעט את הדג בפנים וגם מעליו.
לאפות בתנור בחום בינוני כ 50 דקות .

ב ת י א ב ו ן

דגי דניס בתנור





כנפיים ברוטב סילאן


לנקות יפה קילו כנפיים .

לערבב ביחד שליש כוס סילאן,

 רבע כוס שמן זית, 2 כפות סויה,

 כפית שום כתוש, כף צ'ילי מתוק.

למרוח היטב את הכנפיים.

להניח בתבנית על נייר אפייה ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות כשעה .


ב ת י א ב ו ן

כנפיים ברוטב סילאן







סלט גזר חריף בקלי קלות


מצרכים:

2 גזר
1 פלפל חריף
5 שיני שום
כף מיץ לימון
מלח

אופן ההכנה:

לשים את כל המצרכים במעבד מזון ו....זה הכל!!!


ב ת י א ב ו ן

סלט גזר חריף בקלי קלות





פשטידה מרוקאית מהממת


מצרכים:

חצי שקית של אפונה וגזר קפואים של סנפרוסט
1 תפוח אדמה גדול מגורד
חופן ירק קצוץ (מה שאוהבים)
6 ביצים
כפית גדושה אבקת מרק
כפית אבקת אפיה
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום

אופן ההכנה:

לערבב את כל החומרים .
לחמם שמן בסיר כבד. לשפוך את התערובת , לכסות ולבשל על אש קטנה כחצי שעה עד
שהתערובת יציבה מלמעלה .
להסיר מהאש, להפריד ולהפוך על צלחת .
לחמם שוב שמן בסיר ולהחזיר את הפשטידה לסיר , הפעם הפוכה מהצד השני .
לבשל כעשר דקות .
להסיר מהאש , להפריד ולהפוך על צלחת .

המלצה: בכל פעם שמסירים מהאש, רצוי להניח על מגבת ספוגה במים על מנת למנוע הדבקות .

ב ת א ב ו ן

פשטידה מרוקאית מהממת