יום שישי, 6 בדצמבר 2013

לחמעג'ון בקלי קלות


מצרכים:

200 גר' בשר טחון
בצל גדול קצוץ
10 פיתה ביס
תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום

אופן ההכנה:

לטגן במחבת את הבצל עד שמזהיב .
להוסיף את הבשר הטחון ולערבב עד שישנה את צבעו .
לתבל לפי הטעם .
להניח את הפיתות על נייר אפייה בתבנית גדולה .
להניח כף מהבשר על כל אחת מהפיתות ולשטח .
לאפות בחום בינוני כ 20 דקות .
להגיש עם טחינה מעל.



ב ת י א ב ו ן

לחמעג'ון בקלי קלות

פירה ובשר טחון


מצרכים:

5 תפוחי אדמה קלופים
250 גר' בשר טחון
בצל גדול קצוץ
תבלינים : מלח, בהרט, כורכום, פלפל שחור

אופן ההכנה:

לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך.
למעוך אותם לפירה עם מעט שמן ומלח.
במחבת שטוחה לטגן את הבצל עד שיזהיב, להוסיף את הבשר הטחון
 ולפורר תוך כדי ערבוב עם מזלג עד שמשנה את צבעו.
להוסיף תבלינים לפי הטעם .
בתבנית מאורכת להניח מחצית מכמות הפירה. מעל הפירה לשטח את הבשר הטחון ומעליו
להניח את מחצית הפירה שנותרה .
לאפות בחום בינוני כחצי שעה .



ב ת י א ב ו ן

פירה ובשר טחון