יום רביעי, 1 באפריל 2015

עוגת שוקולד ואגוזים עם קצפת לפסח


המתכון :

מצרכים:

200 גר' שוקולד מריר
כוס סוכר
חבילת מרגרינה לאפייה
5 ביצים
100 גרם אגוזים קצוצים
2 כפות קמח תופח לפסח

לקישוט קצפת:
1 שמנת מתוקה
כף סוכר


אופן ההכנה :

להמיס על אש קטנה את השוקולד, המרגרינה והסוכר .
כשהכל נמס להוריד מהאש ולהוסיף ביצה אחרי ביצה ולערבב .
להוסיף אגוזים ואת הקמח .
לשפוך לתבנית עגולה או מלבנית בינונית, ולאפות בערך 20 דקות .

לציפוי שוקולד :

100 גר' שוקולד מריר ושמנת מתוקה - להמיס על האש , לכבות ,
 לערבב עד שמתקרר ולמרוח על העוגה.

לקישוט קצפת:
להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה.
להזליף על העוגה .




ב ת י א ב ו ן

עוגת שוקולד ואגוזים עם קצפת לפסח

עוגת מוס שוקולד לפסח


מצרכים:
לבסיס
200 גר' שוקולד מריר
100 גר' חמאה מומסת
1/3 כוס סוכר
6 חלמונים
2 כפות קמח תופח לפסח
6 חלבונים
1/3 כוס סוכר
לקצפת:
1 שמנת מתוקה
כף נס קפה
2 כפות סוכר

אופן ההכנה
להמיס את השוקולד המריר .
לערבל את החמאה, החלמונים , 1/3 כוס סוכר והקמח .
להוסיף את השוקולד המומס ולהמשיך להקציף .
בקערה נפרדת להקציף את החלבונים + 1/3 כוס סוכר לקצף יציב .
להוסיף לשוקולד ולערבב בזהירות .
להפריש שליש מהתערובת ולשים במקרר .
את השאר לאפות בתבנית עגולה בחום בינוני כחצי שעה .
לצנן.
להוסיף מעל את השוקולד שהפרשנו . ולהניח כשעה במקרר .
לאחר מכן להקציף את השמנת המתוקה עם כף נס קפה ו 2 כפות סוכר .
למרוח מעל העוגה ולקשט עם פירורי שוקולד .

ב ת י א ב ו ן

עוגת מוס שוקולד לפסח