יום שבת, 19 באוקטובר 2013

פאי שוקולד


לבצק הפאי:
2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
200 גר' חמאה חתוכה לקוביות

למילוי השוקולד:
200 גר' שוקולד מריר
1/2 כוס סוכר
150 גר' חמאה
1 ביצה

אופן ההכנה:
הבצק: בוחשים במיקסר את הקמח, הסוכר והחמאה לבצק פרורי ומוסיפים את הביצים ומערבלים .
שמים בצד חופן מהבצק, ומה שנותר מסדרים בתבנית הפאי .
המילוי : ממיסים בסיר את השוקולד, הסוכר והחמאה, מסירים מהאש , מוסיפים את הביצה ומערבבים לתערובת אחידה .
שופכים את המילוי על הבצק .
מחופן הבצק ששמנו בצד מכינים רצועות דקות ומניחים על העוגה בצורת שתי וערב .
אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה .


ב ת י א ב ו ן

פאי שוקולד



קלופס


מצרכים:

500 גר' בשר טחון
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
כפית אבקת מרק
כפית מלח
2 בצלים קצוצים
4 ביצים קשות קלופות .

אופן ההכנה:

לטגן את הבצל עד שיזהיב.
לערבב את הבשר עם הביצה, פירורי הלחם, והתבלינים ולהוסיף את הבצל המטוגן .
לשים נייר אפייה בתבנית אינגליש קייק, לשים מחצית מכמות הבשר, לסדר מעל את הביצים הקשות בשורה,
לכסות הכל עם הבשר שנשאר .
לכסות  באלומיניום ולאפות כשעה ורבע בחום של 180 מעלות . להסיר את האלומיניום ולאפות עד שישחים .
להוציא מהתנור, לצנן ולפרוס לפרוסות .


ב ת י א ב ו ן 

קלופס