יום ראשון, 4 באוגוסט 2013

גביניות מעולות של סבתא רחל



מצרכים לבצק:

1 ק"ג קמח
שקית שמרית
כוס סוכר
5 ביצים
2 מרגרינה רכה
תמצית וניל
קורט מלח
לימון מגורד
כוס מים פושרים
ללוש ביחד ולהכניס למקרר ל 24 שעות



חומרים לגבינה:

3 גבינה 9%
2 אינסנט פודינג
2 כפות קמח רגיל
3/4 כוס סוכר
1 וניל 
מעט צימוקים (למי שאוהב)
לערבב הכל לתערובת אחידה


לסירופ:

חצי כוס מים + 3/4 כוס סוכר להמיס על האש ולבסוף להוסיף מעט מיץ לימון .


לפתוח את הבצק עם מערוך למלבן גדול. למרוח את התערובת. לגלגל, למרוח ביצה על הרולדות. ולחתוך לפרוסות עבות. 
להניח על נייר אפייה בתבנית גדולה של התנור . להתפיח כעשר גדול , להבריש בביצה ולהכניס לתנור .
לאפות בחום של 180 מעלות בערך רבע שעה עד שמשחים .

כשמוכן, להבריש בסירופ .

ב ת י א ב ו ן
גביניות מעולות


רוגלך עם שוקולד



מצרכים לבצק:

1 ק"ג קמח
שקית שמרית
כוס סוכר
5 ביצים
2 מרגרינה רכה
תמצית וניל
קורט מלח
לימון מגורד
כוס מים פושרים
ללוש ביחד ולהכניס למקרר ל 24 שעות

מילוי קקאו :

4 כפות קקאו גדושות
כוס סוכר
 1/2 מרגרינה מומסת
כף קינמון שטוחה
לערבב ביחד לתערובת חלקה.

לסירופ:

חצי כוס מים + 3/4 כוס סוכר להמיס על האש ולבסוף להוסיף מעט מיץ לימון .

להוציא את הבצק
לפתוח עם מערוך למלבן גדול ולמרוח מעל את התערובת , לגלגל ולחתוך לפרוסות עבות
אפשרות נוספת  לחתוך למשולשים קטנים ולמלא כל משולש בכפית מהתערובת ולגלגל לרוגלך .
להתפיח כעשר דקות, להבריש בביצה ולהכניס לתנור .

אופים ב 180 מעלות עד שמשחים, בערך רבע שעה. זהירות שלא לשרוף אותם.

כשמוכן, להבריש בסירופ .


ב ת י א ב ו ן