יום שישי, 16 באוגוסט 2013

עוגת שוקולד ואגוזים (מתאימה גם לפסח)


מצרכים:

200 גר' שוקולד מריר
כוס סוכר
חבילת מרגרינה לאפייה
5 ביצים
100 גרם אגוזים קצוצים
2 כפות קמח מצה/תופח

אופן ההכנה :

להמיס על אש קטנה את השוקולד, המרגרינה והסוכר .
כשהכל נמס להוריד מהאש ולהוסיף ביצה אחרי ביצה ולערבב .
להוסיף אגוזים ואת הקמח .
לשפוך לתבנית עגולה או מלבנית בינונית, ולאפות בערך 20 דקות .

לציפוי שוקולד :

100 גר' שוקולד מריר ושמנת מתוקה - להמיס על האש , לכבות ,
 לערבב עד שמתקרר ולמרוח על העוגה.



ב ת י א ב ו ן

עוגת שוקולד ואגוזים (מתאימה גם לפסח)

עוגת גבינה


מצרכים :

6 ביצים
כוס וחצי סוכר
2 סוכר וניל (לא חובה)
3 גבינה 9%
1 אינסטנט פודינג וניל
2 שמנת חמוצה
1 כף קמח תופח

אופן ההכנה:

להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר.
בקערה נפרדת להקציף לפי הסדר :
 חלמונים+סוכר, שמנת חמוצה, גבינה, אינסטנט פודינג, קמח.
אחרי שיש תערובת יפה להוסיף את תערובת החלבונים .
לאפות בתבנית גדולה, בחום של 170 מעלות
 ולאחר חצי שעה להוריד את החום ל 150 מעלות ולהמשיך לאפות
בערך עוד שעה עד שהעוגה יציבה .

לציפוי :
2 שמנת חמוצה
2 סוכר וניל
3 כפות סוכר
לערבב ולמרוח על העוגה כשהיא חמה ולהכניס לתנור לעוד 7 דקות .



ב ת י א ב ו ן

עוגת גבינה