יום רביעי, 4 ביוני 2014

עוגת טורט חגיגית במילוי קרם גבינה

מצרכים לטורט
6 ביצים מופרדות .
כוס סוכר
2 כפות שמן
כפית תמצית וניל .
כוס קמח תופח .
כוס נס קפה ללא חלב להרטבת העוגה .
מצרכים למילוי
1 אינסטנט פודינג וניל
1 אינסטנט פודינג שוקולד
2 שמנת מתוקה
500 גר' גבינה לבנה 5%
2 כוסות חלב
2 כפות סוכר
קובית שוקולד מריר מגורדת לקישוט מעל העוגה
אופן ההכנה:
הטורט:
להקציף את החלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב ולבן .
לערבב את החלמונים עם השמן ותמצית הוניל ולהוסיף בהדרגה לחלבונים תוך כדי עירבול .
להוסיף כוס קמח תופח ולערבב .
להכניס לתבנית עגולה או מלבנית ולאפות בחום בינוני כ 40 דקות .
כשמתקרר לפרוס את הטורט לרוחב לשלושה בסיסים .להרטיב את הבסיס התחתון בנס קפה .
ניתן גם לפרוס לשני בסיסים ולשים את המילוי בהתאם.
למילוי :
לשים בקערת המיקסר אינסטנט פודינג וניל+ כוס חלב+ 1 שמנת מתוקה+ כף סוכר  ולערבל לקצפת אורירית . להוסיף חצי מכמות הגבינה הלבנה ולערבב לתערובת אחידה .
למרוח על בסיס הטורט חצי מכמות הקרם ולהניח מעליו את החלק השני של הטורט .להרטיב גם אותו בנס קפה .
למרוח מעל הבסיס השני את החצי השני של הקרם ולהניח מעליו את הבסיס השלישי של הטורט ולהרטיב גם אותו בנס קפה .
לשים שוב בקערת מיקסר אינסטנט פודינג שוקו+ כוס חלב+ 1 שמנת מתוקה+ כף סוכר  ולערבל לקצפת אורירית . להוסיף את החצי שנשאר מכמות הגבינה הלבנה ולערבב לתערובת אחידה .

למרוח מעל את הקרם שוקולד ולפזר מעל שוקולד מריר מגורד לקישוט .

ב ת י א ב ו ן 

עוגת טורט חגיגית במילוי קרם גבינה


ניוקי ברוטב שמנת ופטריות


מצרכים
6 תפוחי אדמה קלופים
2 ביצים
200 גר' קמח מנופה
מעט קמח לפיזור על משטח העבודה
כפית מלח
לרוטב השמנת:
1 שמנת לבישול
1 בצל קצוץ
1 קופסת שימורים פטריות חתוכות
מלח, פלפל
רבע כפית אגוז מוסקט
50 גר' פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:
לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך ולמעוך לפירה .
להוסיף ביצים, מלח ולערבב .
להוסיף בהדרגה את הקמח המנופה עד שיהפוך לבצק .במידה ורך מידי ניתן להוסיף עוד קמח מנופה
לפזר קמח על משטח העבודה ליצור כדורים מהבצק. כל כדור לגלגל לרצועות ולחתוך כל רצועה
למלבנים קטנים .
את המלבנים הקטנים מכניסים לסיר עם מים רותחים וטיפת שמן ומחכים שיצופו .
הרוטב:  במחבת שטוחה מטגנים את הבצל עד שיזהיב.
מוסיפים את הפטריות ומערבבים .
להוסיף את השמנת בישול , לערבב ולבשל כ 3 דקות .
להוסיף את התבלינים והפרמזן ולבחוש עד שהרוטב מסמיך .
לשים בקערת הגשה את הניוקי המוכן ולשפוך מעליו את הרוטב .

ב ת י א ב ו ן 

ניוקי ברוטב שמנת ופטריות