יום חמישי, 20 במרץ 2014

עוגת גבינה עם אוכמניות

לבצק:
2 ביצים
2 כפות קמח תופח
2 כפות סוכר
1 כף מים
1 כף שמן
לגבינה:
2 שמנת מתוקה
כוס סוכר
שקית קטנה של סוכר וניל
14 גר' ג'לטין
כוס מים חמים
500 גר' גבינה לבנה 9%
לציפוי:
אוכמניות/פירות יער קפואים (לא להפשיר)
ג'לי בטעם תות

אופן ההכנה:
לבצק – להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף לבן ויציב. להוסיף מים, חלמונים, קמח ושמן.
להניח בתבנית 28 עגולה ולאפות בחום בינוני כעשר דקות. להוציא ולקרר.
לגבינה – להקציף ביחד את השמנת המתוקה, הסוכר והסוכר וניל .
לערבב את הג'לטין בכוס המים החמים, ולערבב עם הגבינה .
להוסיף את הגבינה לקצפת ולמרוח על הבצק .
להכניס למקרר לכמה שעות .
להכין ג'לי לפי ההוראות על גבי האריזה .
להניח על העוגה את האוכמניות הקפואות ולשפוך מעל את הג'לי .

להכניס למקרר לשעה על מנת שהג'לי יתייצב .

ב ת י א ב ו ן

עוגת גבינה עם אוכמניות

סלמון מקורמל בתוספת פטריות מוקפצות בקלי קלות



מצרכים
500 גר' פילה סלמון חתוך לקוביות
רוטב סויה
2 סלסלות של פטריות יער
50 גר' חמאה


אופן ההכנה
מחממים במחבת מעט רוטב סויה.
כשמתחיל לבעבע מניחים את רוביות הסלמון .
כל פעם הופכים את הקוביות, עד שצרוב  מכל הכיוונים .
לשים לב שלא יישרף .
לפטריות - לחתוך את הרגליים של הפטריות .
לחמם חמאה במחבת , להניח את הפטריות ולערבב עד שיזהיבו .





ב ת י א ב ו ן

סלמון מקורמל בתוספת פטריות מוקפצות בקלי קלות


ריזוטו ירקות שורש




מצרכים:
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 ראשי סלרי חתוכים לקוביות
1 בצל קצוץ
2 שורש פטרוזיליה חתוכים לקוביות
כוס מים רותחים
3 כפיות אבקת מרק עוף

אופן ההכנה
בסיר רחב מטגנים בצל עד להזהבה .
מוסיפים את הירקות החתוכים לקוביות ומטגנים קלות תוך כדי ערבוב .
מערבבים את אבקת מרק העוף בכוס המים הרותחים .
שופכים מעט על הירקות ומערבבים עז שאין נוזלים .
שופכים עוד קצת ומערבבים שוב .
ממשיכים לשפוך את כל הכוס בהדרגה .
הריזוטו מוכן כשהירקות מתרככים .


ב ת י א ב ו ן

ריזוטו ירקות שורש

מאפינס קוטג'



מצרכים:
200 מ"ל יוגורט בטעם טבעי
2 ביצים
250 גר' קוטג' 9%
200 גר' גבינה בולגרית
200 גר' קשקבל
חצי כוס טבעות זיתים
חצי כוס שמן
350 גר' קמח תופח
חצי כפית מלח
לציפוי : 50 גר' קשקבל מגורדת

אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים לתערובת אחידה.
לשים בתבנית מאפינס .
לפזר מעל את הקשקבל.
לאפות בחום בינוני כחצי שעה עד שמזהיב.



ב ת י א ב ו ן

מאפינס קוטג'

בשר גולאש ברוטב פלפלים


מצרכים
1 קילו בשר בקר לגולאש חתוך לקוביות
2 גמבה קצוצה דק
1 בצל גדול קצוץ
1 כף אבקת מרק
רבע כפית פלפל שחור
כפית כמון
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה

אופן ההכנה
בסיר רחב לטגן את הבצל והגמבה ביחד עד שהבצל נעשה שקוף .
להוסיף את חתיכות הבשר ולסגור אותם מכל הצדדים במשך חצי שעה .
הבשר מוציא נוזלים בזמן הבישול .
להוסיף את התבלינים, לראות אם חסר נוזלים אז להוסיף .
לערבב, להנמיך את האש ולבשל במשך שעה בערך עד שהבשר מתרכך .



ב ת י א ב ו ן

בשר גולאש ברוטב פלפלים

פתיתים


מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ
500 גר' פתיתים עגולים
4 כוסות מים רותחים
5 כפות שמן
כף אבקת מרק עוף
רבע כפית פלפל שחור
כפית מלח

אופן ההכנה:
לחמם שמן  בסיר, להוסיף את הבצל ולטגן עד שיזהיב.
להוסיף את הפתיתים ולערבב שישחימו מעט .
להוסיף 4 כוסות מים רותחים , לערבב ולהוסיף תבלינים .
לערבב ולכסות חלקית את הסיר.
לבשל כ 10 דקות ולערבב מדי פעם.
לכבות את האש, לכסות לגמרי את הסיר ולהמתין 5 דקות .



ב ת י א ב ו ן

פתיתים