יום ראשון, 18 באוגוסט 2013

שקשוקה


מצרכים:

5 שיני שום קצוצים
1 פלפל חריף
1 גמבה
רסק עגבניות
קופסא של עגבניות מרוסקות
כוס מים
5 ביצים
מלח,פלפל
פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

לקצוץ את הפלפל והגמבה .
לטגן בסיר שטוח את השום, להוסיף את הפלפל והגמבה במשך כ 5 דקות.
להוסיף את העגבניות המרוסקות ולערבב ביחד עוד 2 דקות .
להוסיף את רסק העגבניות  ולערבב .
לבדוק אם הרוטב סמיך מידי אז להוסיף מים בהדרגה .
לתבל במלח, פלפל ופפריקה .
להרתיח הכל .
להנמיך את האש ולשבור לבפנים 5 ביצים אחת ליד השניה .
לבשל על אש נמוכה עד שהביצים מוכנות .


ב ת י א ב ו ן

שקשוקה



ירקות אנטיפסטי בתנור


תפוח אדמה
גזר
בטטה
פלפל ירוק
גמבה
טבעות בצל

אופן ההכנה
לחתוך את הירקות לרצועות .
לשים בתבנית בינונית חד פעמית על נייר אפייה
לפזר מעל שמן זית, פלפל שחור, מלח גס ומעט כורכום .
לערבב הכל ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות עד שהירקות מתרככים ומזהיבים .


ב ת י א ב ו ן




ירקות אנטיפסטי בתנור

לחם זיתים לארוחת ערב


מצרכים:

2 גביעי גבינה לבנה 5% עם זיתים
2 ביצים
כוס קמח תופח
חצי כוס חלב

אופן ההכנה:
לערבב את על החומרים לתערובת אחידה.
לשפוך לתבנית עגולה חד פעמית .
לאפות בחום 180 מעלות כשעה, עד שמשחים ומוכן .

להגיש עם סלט ירקות קצוץ.



ב ת י א ב ו ן

לחם זיתים לארוחת ערב

עוגת סולת


מצרכים:

3 כוסות סולת
1 מרגרינה לאפייה
2 אשל
חצי כוס סוכר
שקית אבקת אפייה
רבע כוס מים

אופן ההכנה:

לערבב ביחד את הסולת, המרגרינה, אשל אחד, סוכר, אבקת אפייה והמיים .
לשפוך את התערובת לתבנית מלבנית בינונית .
למרוח מעל את האשל  הנוסף .
לחתוך חריצים של ריבועים ומעל כל ריבוע לשים שקד .
לאפות כשלושת רבע שעה בחום של 175 מעלות

לסירופ:

2 כוסות סוכר
1 כוס מים
כף מי ורדים
טיפת לימון

להרתיח הכל על האש ולשפוך על העוגה מייד כשהיא יוצאת מהתנור.


ב ת י א ב ו ן

עוגת סולת