יום ראשון, 16 בפברואר 2014

פשטידת חצילים



מצרכים

2 חצילים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
2 ביצים
150 גר' כדורי גבינת מוצרלה 20%
1 שמנת חמוצה
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
200 גר' קמח תופח
חצי כף מלח

אופן ההכנה

לשים את קוביות החצילים בסיר עם מים , להרתיח ולבשל עד שמתרכך.
לסנן ולהניח בקערה.
להוסיף לקערה את שאר החומרים למעט הגבינה הצהובה המגורדת , ולערבב .
להניח בתבנית מלבנית בינונית חד פעמית ולפזר מעל את פרורי הגבינה .
לאפות בחום של 180 מעלות כשעה עד שמזהיב מלמעלה .



ב ת י א ב ו ן

פשטידת חצילים

עוגת גלידה קוקוס מוס ושוקולד



מצרכים:

לבסיס הקוקוס:
100 גר' קוקוס
100 גר' חלב מרוכז וממותק

למוס השוקולד:
5 כפות ממרח שוקולד נוטלה
2 שמנת מתוקה

לציפוי השוקולד:
1 שמנת מתוקה
150 גר' שוקולד מריר

אופן ההכנה:
לערבב את חומרי הבסיס ולשטח בתבנית עגולה .
להקציף 2 שמנת מתוקה ,להוסיף את ממרח השוקולד נוטלה ולהמשיך להקציף לתערובת אחידה
ויציבה .
למרוח את המוס על הקוקוס לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקפיא לשעה .
בינתיים להכין את ציפוי השוקולד: להמיס במיקרוגל את השמנת והשוקולד המריר .
להוציא ולערבב לקרם שוקולד אחיד עד שמתקרר .
למרוח את ציפוי השוקולד מעל המוס הקפוא ולהכניס למקפיא עד שהעוגה קפואה לגמרי .



ב ת י א ב ו ן

עוגת גלידה קוקוס מוס ושוקולד