יום שני, 16 בדצמבר 2013

עוגיות שושנים חומות


מצרכים:
לבצק -
400 גר' קמח תופח
150 גר' מרגרינה
1 שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
3 חלמונים

***ללוש הכל ולשמור שעתיים במקרר

לקצף –
3 חלבונים
כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג שוקולד

*** להקציף את החלבונים והסוכר לקצף קשה ולהוסיף את האינסטנט לקצף.

אופן ההכנה
לחלק את הבצק ל 3 כדורים.
לפתוח כל כדור למלבן, למרוח את הקצף, לגלגל , לפרוס 
להניח על ניר אפייה כשהקצף מונח כלפי מעלה .

לאפות כ 20 דקות בחום בינוני .

ב ת י א ב ו ן 

עוגיות שושנים חומות

אלפחורס


מצרכים:
1.5 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
200 גר' חמאה
כוס סוכר
3 ביצים
1 אינסטנט וניל
2 כוסות קורנפלור

מילוי:
ריבת חלב

ציפוי:
קוקוס

אופן ההכנה:
להקציף סוכר וחמאה לתערובת תפוחה .
להוסיף ביצים בהדרגה ולהקציף .
להוסיף אבקת אפייה ולהקציף לתערובת אחידה .
להוסיף בהדרגה את הקורנפלור עד שמתקבל בצק .
לנפות מעל קמח להוסיף אינסטנט וניל ושוב לערבב עד שמתקבל בצק שיוצא דביק .
להניח על משטח מקומח ולרדד .
ליצור עיגולים ולהניח על תבנית עם נייר אפייה .
לאפות בחום בינוני כ 10 דקות עד שהעוגיות מתייצבות ומקבלות גוון בהיר .

איך מרכיבים:
לוקחים עוגיה אחת, מורחים עליה ריבת חלב . מניחים מעל עוגייה אחרת ומגלגלים את  העוגיה בקוקוס .



ב ת י א ב ו ן 
אלפחורס