יום שני, 23 בספטמבר 2013

בקלאווה


מצרכים:
400 גר' עלי פילו
200 גר' חמאה
3 כוסות אגוזים ופיסטוקים קצוצים
1/3 כוס סוכר
חצי כפית קינמון

לסירופ:
2 כוסות סוכר
1.5 כוס מים
1/2 כוס דבש
2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:
בתבנית חד פעמית מלבנית ענקית שמים עלה פילו, ממיסים את החמאה ומורחים את העלה.כך מניחים חצי מכמות עלי הפילו אחד על השני ומורחים כל אחד בחמאה.
מערבבים ביחד את האגוזים, הפיסטוקים, הסוכר והקינמון.שמים את התערובת על עלי הפילו שבתבנית.
מעל התערובת, שוב שמים עלה פילו, מורחים אותו בחמאה וכך מניחים את החצי השני של עלי הפילו שנותרו .
חותכים לריבועים ושופכים מעל את החמאה המומסת שנותרה .
אופים בחום של 180 מעלות כ45 דקות עד שמזהיב .
בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר , המים והדבש, מרתיחים ומוסיפים את הלימון, מבשלים כרבע שעה, מסירים ומצננים.

כשהבקלאווה יוצאת מהתנור, שופכים עליה את הסירופ.

בקלאווה