יום ראשון, 3 בנובמבר 2013

פסטה עם סלמון


מצרכים:
חבילת פסטה צינורות מוכנה לפי הוראות הבישול
שום(חצי ראש לפחות, אפשר ראש שלם)
טימין
כוס יין לבן בטמפרטורת החדר
25 גר' חמאה
שמנת לבישול
סלמון מעושן (אפשר שלוש חבילות קטנות או שתיים גדולות)
4 גבעולי זעפרן.

להכנה:
משרים את הזעפרן ביין הלבן
חותכים את הסלמון לחתיכות קטנות.
תולשים עלי טימין מכמה גבעולים(אפשר עד חצי חבילה) וחותכים את שיני השום. מחממים במחבת את החמאה עד שהיא מתחילה להשחים טיפה. מוסיפים את הטימין והשום ומטגנים מעט. מוסיפים קצת יין לבן כשהמחבת חם מספיק.
אחרי שהכול מתערבב קצת ונרגע, מוסיפים את השמנת, מערבבים ומוסיפים את שארית היין ושוב מערבבים.
עכשיו להוסיף את חתיכות הסלמון למחבת שיתבשלו קצת. לסלמון לוקח ממש מעט זמן להתבשל, הוא ישר נהיה וורוד בהיר ואז הרוטב מוכן.
את הפסטה מכינים כרגיל וכשהיא מוכנה מוסיפים לרוטב.


ב ת י א ב ו ן 

פסטה עם סלמון