יום שישי, 18 ביולי 2014

עוגה בחושה עם גבינה ושוקולד



מצרכים:
 כוס קמח תופח
500 גר' גבינה לבנה
כוס סוכר
1 שמנת חמוצה
2 ביצים
כפית קקאו

אופן ההכנה:
לערבב את כל המצרכים חוץ מהקקאו.
להפריד מהתערובת חצי כוס ולהוסיף לכוס את הקקאו ולערבב .
לשים את תערובת הגבינה בתבנית עגולה חד פעמית . לשפוך מעל את תערובת השוקולד ולסובב עם
סכין בתוך התערובת שיצא מעין קשקוש .
לאפות בחום בינוני כ 40 דקות .


ב ת י א ב ו ן

פשטידת גבינה עם שוקולד



פשטידת ברוקולי וכרובית בקלות




מצרכים
4 ביצים
1 שמנת חמוצה
250 גר' גבינה לבנה
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
2 כפות אבקת מרק בצל
2 כפות קמח
400 גר' כרובית וברוקולי קפואים של סנפרוסט
מלח, פלפל

אופן ההכנה
לשים בקערה את הברוקולי והכרובית הקפואים ולחמם במיקרוגל כ 3 דקות שיפשירו  .
לחתוך את הכרובית והברוקולי לחתיכות קטנות ..
להוסיף לברוקולי והכרובית  את כל החומרים,לתבל ולערבב הכל ביחד.
לשפוך את התערובת לתבנית עגולה ולאפות בחום בינוני  40-50 דקות בערך .






ב ת י א ב ו ן

פשטידת ברוקולי וכרובית בקלות



מאפינס גבינה עם זיתים



מצרכים:
כוס קמח תופח
10 זיתים מגולענים חתוכים
2 ביצים
250 גר' גבינה לבנה
רבע כוס שמן
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
כפית מלח

אופן ההכנה:
לערבב בקערה את כל המצרכים .
למלא תבנית מאפינס (למלא עד החצי) .
לאפות בחום בינוני כ 25 דקות עד שמזהיב מעט .



ב ת י א ב ו ן

מאפינס גבינה עם זיתים

תבשיל תפוחי אדמה עם גמבה במחבת בקלי קלות



מצרכים:
1 בצל חתוך לפרוסות
1 גמבה חתוכה לרצועות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות .
כפית פפריקה מתוקה
מעט מלח
חצי כוס מים

אופן ההכנה:
במחבת  רחבה לטגן את הבצל עד שיזהיב .
להוסיף את הגמבה ולערבב כ 3 דקות .
להוסיף את תפוחי האדמה ולערבב כ 3 דקות .
להוסיף מים ותבלינים ולבשל עד שתפוחי האדמה מתרככים .


ב ת י א ב ו ן

תבשיל תפוחי אדמה עם גמבה במחבת בקלי קלות

אורז עם אטריות


מצרכים:
כוס אורז פרסי קלאסי
כוס אטריות דקיקות
2.5 כוסות מים רותחים
כף מלח
2 כפות שמן

אופן ההכנה:
לשים בסיר  את האטריות ועליהם את השמן ולבחוש עד שהאטריות משחימות מעט.
להוסיף את האורז ולערבב .
לשפוך את כוסות המים הרותחים, להוסיף את המלח, לערבב,
לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה כ 20 דקות .
לכבות את האש .
לחכות 5 דקות, להרים את המכסה ,לערבב ולאכול .


ב ת י א ב ו ן

אורז עם אטריות