יום ראשון, 24 במאי 2015

קינוחי קרם גבינה ופירורי ביסקוויטים אישיים

מתכון :

מצרכים:
250 גר' ביסקוויטים קצוצים
100 גר' חמאה מומסת
2 שמנת חמוצה
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
4 כפות סוכר
250 גר' גבינה לבנה

אופן ההכנה
מערבבים את פירורי הביסקוויט עם חמאה מומסת .
מקציפים בקערה שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וסוכר לקצף אחיד ויציב .
מוסיפים לתערובת גבינה ושמנת חמוצה ומקציפים לתערובת אחידה.
מניחים כף מהביסקוויטים בכוס זכוכית .
מעל הביסקוויטים מניחים מתערובת הגבינה ומכסים בכף נוספת של ביסקוויטים .
ממשיכים למלא את שאר הכוסות.


ב ת י א ב ו ן

קינוחי קרם גבינה ופירורי ביסקוויטים אישיים

עלי פילו במילוי תרד וגבינה

מתכון :

מצרכים:
חבילת עלי פילו מופשרים לפי ההוראות
שמן זית להברשת העלים.
100-200 גר' תרד בייבי שטוף ומיובש.
בצל קצוץ דק ומאודה דקה במיקרוגל
250 גר' גבינה בולגרית מגורדת
250 גר' גבינת ריקוטה
2 חלמונים
כפית מלח
מעט פלפל שחור
לציפוי : חלמון מעורבב עם כפית מים

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הגבינות עם התרד, הבצל, החלמונים , מלח ופלפל.
לוקחים עלה פילו, מורחים אותו בשמן זית, מניחים מעט מהתערובת בקצה העלה ומגלגלים לגליל.
מברישים את הגליל בשמן זית ויוצרים צורת שבלול.
לוקחים תבנית עגולה קוטר 28 ס"מ ומניחים עליה נייר אפייה. מניחים את השבלול במרכז התבנית.
ממשיכים להבריש ולמלא את העלים בתערובת ולגלגל כל אחד לגליל.
ללפף את הגלילים אחד אחד סביב השבלול עד שמתקבל שבלול אחד גדול .
מברישים הכל בחלמון מעורבב עם מים.
אופים בחום של 200 מעלות כ 35 דקות .



ב ת י א ב ו ן

עלי פילו במילוי תרד וגבינה

עוגת גבינה פירורים

מתכון :

מצרכים:
250 גר' ביסקוויטים קצוצים
100 גר' חמאה מומסת
2 שמנת חמוצה
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
4 כפות סוכר
250 גר' גבינה לבנה

אופן ההכנה
מערבבים את פירורי הביסקוויט עם חמאה מומסת .
מניחים חצי מהכמות בתבנית ומהדקים עם האצבעות.
מקציפים בקערה שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וסוכר לקצף אחיד ויציב .
מוסיפים לתערובת גבינה ושמנת חמוצה ומקציפים לתערובת אחידה.
מורחים על הביסקוויטים .
את החצי השני של הביסקוויטים מפוררים מעל תערובת הגבינה.



ב ת י א ב ו ן

עוגת גבינה פירורים

פשטידת ברוקולי וכרובית לשבועות

מתכון :

מצרכים:
500 גר' כרובית
500 גר' ברוקולי
2 ביצים
2 כוסות קמח תופח
250 גר' גבינה לבנה
רבע כוס שמן זית
כוס חלב
כפית מלח

אופן ההכנה
להרתיח מים בסיר ולבשל את הכרובית והברוקולי עד שיתרככו (אך לא יותר מידיי).
לקרר ולחתוך לפרחים קטנים מאוד.
בקערה לערבב את שאר המרכיבים ולהוסיף את הברוקולי והכרובית ולערבב.
להעביר לתבנית מלבנית בינונית חד פעמית ולאפות בחום בינוני כ 45 דקות עד שהפשטידה מקבלת
גוון זהוב .



ב ת י א ב ו ן

פשטידת ברוקולי וכרובית לשבועות

קינוח זוגי לשבועות

מתכון :
מצרכים:
100 גר' ביסקוויטים קצוצים
120 גר' שמנת חמוצה
1/2 שמנת מתוקה
1/2 חבילת  אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
120 גר' גבינה לבנה
מייפל
קוביית שוקולד מריר מגורדת לציפוי

אופן ההכנה
להניח בכוס זכוכית גדולה את הביסקוויטים הקצוצים ולפזר מעליהם סירופ מייפל .
מקציפים בקערה שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וסוכר לקצף אחיד ויציב .
מוסיפים לתערובת גבינה ושמנת חמוצה ומקציפים לתערובת אחידה.
מניחים את תערובת הגבינה מעל הביסקוויטים ומהדקים בכוס .
מגרדים מעל קוביית שוקולד מריר .



ב ת י א ב ו ן

קינוח זוגי לשבועות