יום שלישי, 24 באוגוסט 2010

פשטידת זיתים פשוטה להכנה



מצרכים

בסיס : מלוואח/בצק עלים
1 שמנת מתוקה
2 ביצים
1 קוטג'
150 גר' גבינה צהובה
כוס זיתים פרוסים
פלפל שחור
2 כפות קמח

אופן ההכנה

לערבב הכל, לשים על הבצק ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות , 40 דקות בערך.

ב ת י א ב ו ן



פשטידת פטריות

מצרכים לבסיס
בצק עלים
3 כפות פירורי לחם

מצרכים למילוי
1 בצל קצוץ דק
2 פטריות קצוצות
שליש כוס שמן זית
מלח,פלפל

מצרכים לציפוי
50 גר' גבינת קשקבל מגורדת
6 ביצים טרופות
שמנת מתוקה

אופן ההכנה
לשטח את הבצק בתבנית מלבנית רחבה ולפזר עליו את פירורי הלחם.
לטגן את חומרי המילוי, לצנן ולשטוח על הבצק .
לערבב את חומרי הציפוי ,לתבל במלח ופלפל ולשפוך על המילוי .
לאפות כשעה בחום 180 מעלות .

ב ת י א ב ו ן

עוגה כושית קלה להכנה

עוגה כושית קלה להכנה

מצרכים
3 כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר
2 כפות רום
1 כפית סודה לשתיה
11/4 כוס מים
11/4 כוס שמן
6 כפות קקאו 
5 ביצים

אופן ההכנה
לערבב היטב את כל המצרכים ביחד, חוץ מהביצים.
להוסיף את הביצים בזו אחר זו. לערבב היטב .
להכניס לתבנית חד פעמית מלבנית ענקית או 4 תבניות אינגליש קייק .
לאפות בחום של 170 מעלות במשך 45 דקות בערך, עד שקיסם יוצא יבש .

ב ת י א ב ו ן
עוגה כושית קלה להכנה

פשטידת מקרוני

פשטידת מקרוני

מצרכים
1 שקית אטריות רחבות
100 גר' חמאה
2 שמנת חמוצה
1 חבילת קשקבל/פרמזן מגורדת
כפית מלח
6 ביצים

אופן ההכנה
לבשל את האטריות , לשטוף ולסנן מהמים .
להמיס במיקרוגל (חצי דקה בערך) חבילת חמאה ולהוסיף לאיטריות .
להוסיף לתערובת את השמנת החמוצה, הגבינה המגורדת, מלח וביצים . 
לערבב הכל ביחד, לשים בתבנית מלבנית חד פעמית . 
להכניס לתנור בחום של 180 מעלות בערך 50 דקות.(לשים לב עד שקצת משחים).

      ב ת י א ב ו ן