יום רביעי, 28 באוגוסט 2013

המוקפץ של מני


המצרכים:

3 חתיכות חזה עוף
פלפל אדום
פלפל צהוב
קישואים
כרוב
גזר
בצל ירוק
כמון
פלפל גרוס
רוטב סויה

אופן ההכנה:
לחתוך לרצועות את החזה עוף  והירקות .
לחמם ווק עם שמן זית , להוסיף את נתחי חזה העוף .
לתבל בפלפל וכמון ולאחר 5 דקות להוסיף את הירקות.
להקפיץ עם רוטב סויה ולאחר 10 דקות להוריד מהאש .


ב ת י א ב ו ן

המוקפץ  של מני




מרק חומוס עם בשר


אופן ההכנה:

להשרות גרגרי חומוס למשך יממה, לשטף ולהניח בצד.

 בינתיים לטגן שני בצלים עד להזהבה ואז להכניס את חתיכות הבשר לסגור אותן בטיגון קצר

משני הצדדים ,להוסיף את גרגירי החומוס ולכסות את זה במים .

 לתת לזה להתבשל עד שהחומוס רך.

 לקלף תפוחי אשמה קטנים ולהוסיף לתבשיל, להמשיך לבשל עד התרככות התפוחי אדמה.

לתבל במלח, פלפל שחור כורכום וטיפת בוהרת, לתת לזה עוד עשר דקות של בישול.

לאחר מכן לבשל ביצים קשות ולהוסיף לתבשיל, להכניס לתנור למשך לילה לפני הארוחה,

אפשר לשדרג עם תוספת של גידים או רגל של פרה.


 בתאבון!



מג'דרה



לטגן 2 בצלים קצוצים.

להוסיף כוס עדשים ירוקים נקיים ושטופים .

לכסות במים ולבשל על אש נמוכה עד שיתרככו .

מידי פעם לשים לב אם חסר מים...

כשהעדשים רכים, מוסיפים כוס אורז וכוס וחצי מים רותחים .

מוסיפים כפית מלח ומבשלים 20 דקות.



ב ת י א ב ו ן


מג'דרה

ספגטי בולונז


להכין ספגטי לפי הוראות היצרן .

לבולונז:

לטגן 2 בצלים עם 3 שיני שום קצוצות .
להכניס לסיר חצי קילו בשר טחון ולמעוך אותו עם מזלג עד שישנה את צבעו .
להוסיף תבלינים:
כפית מלח
רבע כפית בהרט .
רבע כפית פלפל שחור
כפית פפריקה
רבע כפית כמון
2 קופסאות רסק עגבניות
כוס מים .

להרתיח, להנמיך את האש
לבשל כ 20 דקות .

ב ת י א ב ו ן


ספגטי  בולונז

ספריטו (תבשיל מצרי מבית סבתא)


מצרכים:

10 שוקיים
5 תפוחי אדמה
2 בצלים

אופן ההכנה:

לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות גדולות ולטגן בשמן עמוק כמו צ'יפס .
לבישול העוף:
לטגן בסיר שמן זית עם 2 בצלים קצוצים דק עד להזהבה .
להוסיף את השוקיים ולתבל בכפית כורכום, כפית אבקת מרק עוף, רבע כפית פלפל שחור וכפית מלח.
להוסיף כוס וחצי מים ולההביא לרתיחה .
להוסיף את תפוחי האדמה, לכסות ולהנמיך את האש. לבשל בערך עוד 3/4 שעה .
יש לשים לב שהמים יהיו בגובה העוף .

ב ת י א ב ו ן

ספריטו (תבשיל מצרי מבית סבתא)




עוף עם תפוחי אדמה ובטטה בתנור


לשטוף היטב  3 תפוחי אדמה בקליפתם ולחתוך לפרוסות דקות .

לקלף בטטה גדולה ולפרוס לפרוסות .

לנקות 10 שוקיים ולהשאיר עם העור .

להכניס לשקית ניילון את תפוחי האדמה, הבטטה והעוף .

לשים בכוס : רבע כוס שמן, כף אבקת מרק, כף פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור ומעט מלח,

לערבב ולשפוך לתוך השקית .

לחתוך בצל לרצועות ארוכות .

לחתוך עגבניה בשלה לקוביות .

להכניס גם את הבצל והעגבניה לשקית

לשקשק את השקית ולהשאיר אותה לנוח כחצי שעה.

לשפוך הכל לתבנית גדולה.

להכניס לתנור לחום של 180 מעלות כשעה ורבע.


ב ת י א ב ו ן

עוף עם תפוחי אדמה ובטטה בתנור






תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר


מצרכים:

20 תחתיות ארטישוק קפואות של סנפרוסט

למילוי הבשר :
חצי קילו בשר טחון
2 כפות פירורי לחם
1 ביצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור

לרוטב:
2.5 כוסות מים
6 כפות מיץ לימון
כף אבקת מרק עוף
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור.

אופן ההכנה:
לערבב את כל חומרי הבשר.
למלא כל תחתית ארטישוק בתערובת הבשר .
טובלים בביצה ובקמח .
מטגנים בשמן עמוק .
מערבבים את חומרי הרוטב
מסדרים את הארטישוק יפה בסיר רחב, שופכים מעל את הרוטב , מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה
כ 40 דקות .


ב ת י א ב ו ן

תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר של דודה רחל