יום שישי, 12 בספטמבר 2014

עוגת שוקולד עם קצפת בטעם קפה



מצרכים:
4 ביצים
4 כפות סוכר
3 כפות קקאו
1 כף קמח תופח
1/2 כפית אבקת אפייה
להרטבת העוגה :
חצי כוס נס קפה (כפית נס קפה + כפית גדושה סוכר + חצי כוס מים )
לקרם :
אינסטנט פודינג וניל
כוס חלב
1 שמנת מתוקה
לציפוי שוקולד:
100 גר' שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים והסוכר לקצף לבן ויציב .
להוסיף את החלמונים לקצף ולערבב .
להוסיף את הקמח והקקאו ולערבב.
לשפוך לתבנית עגולה ולאפות כחצי שעה בחום בינוני  .
כשהעוגה מוכנה, להרטיב את העוגה בנס קפה  .
להקציף ביחד את האינסטנט, החלב והשמנת  לקצפת יציבה ולמרוח על העוגה .
להמיס על האש את השוקולד עם השמנת המתוקה , לערבב, לצנן ולמרוח מעל הקצפת .


ב ת י א ב ו ן

עוגת שוקולד עם קצפת בטעם קפה

עוגה סברינה עם הדובדבן שבקצפת



מצרכים:
לבצק:
4 ביצים
1.5 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר
1 אשל
לסירופ:
1 כוס סוכר
2.5 כוסות מים
1/2 בקבוק רום
לקצפת:
1 שמנת מתוקה
כף סוכר

אופן ההכנה
לערבב את כל חומרי הבצק  לתערובת אחידה  .
לשפוך לתבנית מלבנית חד פעמית ולאפות כ 20 דקות בחום בינוני .
לסירופ:
להמיס בסיר את הסוכר, המים והרום לנוזל אחיד .
לקרר ולשפוך על העוגה .
לקצפת:
להקציף את השמנת המתוקה עם כף סוכר לקצפת יציבה ולמרוח על העוגה.

לקשט בדובדבנים


ב ת י א ב ו ן

עוגה סברינה עם הדובדבן שבקצפת


טורט אגוזים עם קצפת



מצרכים:

לטורט:
6 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות קמח
200 גרם אגוזים טחונים דק

לקצפת:
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב

אופן ההכנה
להקציף את החלבונים לקצף יציב.
להוסיף את שאר החומרים של הטורט ולערבב .
לשים בתבנית עגולה ולאפות בחום בינוני כ 40 דקות.
כשהעוגה מוכנה וקרה, להרטיב אותה עם 3/4 כוס נס קפה .

להקציף את השמנת המתוקה עם האינסטנט והחלב ולמרוח על העוגה .
ניתן לגרד מעל העוגה קובית שוקולד לקישוט .


ב ת י א ב ו ן

טורט אגוזים עם קצפת

עוגת תפוזים עם קוקוס מעולה


מצרכים
3 ביצים
כוס מיץ תפוזים
כוס שמן
כוס סוכר
כוס וחצי קמח תופח
חצי כוס קוקוס

אופן ההכנה

להקציף את הביצים והסוכר, להוסיף שמן, מיץ תפוזים , קמח וקוקוס.
להמשיך לבחוש עד שהתערובת אחידה

להעביר לשתי תבניות אינגליש קייק ולאפות בחום בינוני בערך 50 דקות.

ב ת י א ב ו ן

עוגת תפוזים עם קוקוס מעולה