יום שלישי, 24 בספטמבר 2013

עוגת ביסקוויטים עם גבינה וג'לי


מצרכים:

250 גר' ביסקוויטים
250 גר' גבינה לבנה
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 ג'לי בטעם תות

אופן ההכנה :

להרטיב ביסקוויטים בחלב ולסדר בתבנית בינונית חד פעמית שכבה אחידה .
להקציף ביחד שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט וניל וגבינה לבנה .
למרוח על הביסקוויטים את הקרם ולהכניס למקרר לשעה.
אחרי שעה, להכין ג'לי לפי הוראות היצרן ולשפוך בזהירות על הקרם. רצוי להשתמש בכף .


ב ת י א ב ו ן 

עוגת ביסקוויטים עם גבינה וג'לי



לזניה תרד, חצילים וגבינות


מצרכים:

חבילת עלי לזניה (20 דפים)
2 חצילים פרוסים
חבילת עלי תרד
200 גר' גבינה צהובה מגורדת
180 גר' קשקבל מגורדת

לרוטב בשמל:

50 גר' חמאה
3 כפות קמח
4 כוסות חלב
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית אגוז מוסקט
כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה:

להניח את החצילים על נייר אפייה, לרסס בשמן ולהכניס לתנור 20 דקות מכל צד בחום של 180 מעלות.
להשרות את התרד המים רותחים עשר דקות.
לרוטב: להמיס בסיר את החמאה. להוסיף את הקמח ולערבב לקרם אחיד. להוסיף את החלב והתבלינים ולהרתיח. לערבב עד שיהיה סמיך .
בתבנית חד פעמית בינונית, למרוח מעט רוטב ולהניח שכבה של עלי לזניה.
למרוח מעליהם מהרוטב, מעל לסדר חצילים, מעליהם לשים תרד ומעל התרד לשים מחצית מכמות הגבינה המגורדת .
לסדר שוב שכבה של עלי לזניה, למרוח מעל רוטב, מעל לסדר חצילים, תרד, גבינה מגורדת
לסדר שוב שכבה של עלי לזניה לשפות מעל את הרוטב שנותר ולשים מעל פרוסות של גבינה צהובה .


לאפות בחום של 180 מעלות כשעה .

לזניה תרד, חצילים וגבינות