יום שבת, 7 בספטמבר 2013

פבלובה עם דובדבנים


מצרכים:
9 חלבונים
3 כוסות סוכר
2 שמנת מתוקה
קופסת דובדבנים
קורנפלור
ממרח לוטוס

אופן ההכנה:
להקציף החלבונים עם הסוכר לקצף לבן ויציב .
לסדר על נייר אפייה שלושה עיגולים של קצף.
להכניס לתנור בחום של 100 מעלות בערך כשלוש שעות .
להקציף את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ולערבב לתוכה בצורה ידנית
נגיעות של ממרח לוטוס .
כשהקצף מוכן והתקרר לסדר בתבנית: קצף, מעליו קצפת, מעליה עוד קצף, מעליו עוד קצפת, מעליה עוד קצף ומעליו הדובדבנים .
לדובדבנים: יש להקריש את רוטב הדובדבנים עם מעט קורנפלור .
להניח על הקצף דובדבנים ומעליהם הרוטב המוקרש .


ב ת י א ב ו ן

פבלובה עם דובדבנים

עוגת טורט עם פירות חגיגית


המצרכים:
6 ביצים
1.5 כוס סוכר
1.5 קמח תופח
2 כפיות רום
2 כפות שמן
3 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 ג'לי תות
1 קופסת שימורים של קוקטייל פירות

אופן ההכנה:

להפריד את הביצים .להקציף חלבונים עם סוכר לקצף יציב . להוסיף את החלמונים, הרום, השמן , לערבב , להוסיף את הקמח ולערבב היטב . 
לאפות בתבנית עגולה 26 , בחום בינוני בערך 40 דקות .   
 כשהעוגה מוכנה ומתקררת משאירים אותה בתבנית .  
 מסמנים מהשוליים שלה כס"מ וחצי ומוציאים את פנים העוגה עם כף עד שמשאירים בתחתית הטורט כס"מ ממנו .
מפוררים חצי מהטורט שהוצאנו לתוך קערה .
להקציף 2 שמנת מתוקה  עם אינסטנט פודינג וניל. לערבב עם הפירורים .
לסנן את הפירות מקופסת השימורים ולשמור את המיץ .
להוסיף לקצפת את הפירות המסוננים מקופסת השימורים ולערבב .
להרטיב את העוגה עם מיץ הפירות .
לשפוך לתוך החור של העוגה את הקצפת עם הפירות ולקרר .
בינתיים להכין את הג'לי לפי ההוראות על גבי האריזה  ולשפוך על העוגה ושוב לקרר עד שהג'לי מתייצב .
להקציף את השמנת המתוקה שנותרה ,למרוח אותה על הג'לי היציב ולקרר. לקשט עם דובדבנים .

עוגת טורט עם פירות חגיגית

פבלובה עם פירות


מצרכים :

3 חלבונים
כוס סוכר
2 שמנת מתוקה
פירות שאוהבים (בננה, מנגו, ענבים, אפרסקים, גרגרי רימון)

אופן ההכנה :


להקציף את החלבונים והסוכר לקצף לבן ויציב .
לסדר את הקצף על נייר אפייה בצורת עיגול ולאפות בחום של 100 מעלות כשעתיים .
כשהקצף מוכן ומתקרר, להקציף את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ולמרוח מעל הקצף .
לחתוך לקוביות או פרוסות את הפירות ולהניח על הקצפת .


ב ת י א ב ו ן

פבלובה עם פירות