יום רביעי, 4 ביוני 2014

ניוקי ברוטב שמנת ופטריות


מצרכים
6 תפוחי אדמה קלופים
2 ביצים
200 גר' קמח מנופה
מעט קמח לפיזור על משטח העבודה
כפית מלח
לרוטב השמנת:
1 שמנת לבישול
1 בצל קצוץ
1 קופסת שימורים פטריות חתוכות
מלח, פלפל
רבע כפית אגוז מוסקט
50 גר' פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:
לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך ולמעוך לפירה .
להוסיף ביצים, מלח ולערבב .
להוסיף בהדרגה את הקמח המנופה עד שיהפוך לבצק .במידה ורך מידי ניתן להוסיף עוד קמח מנופה
לפזר קמח על משטח העבודה ליצור כדורים מהבצק. כל כדור לגלגל לרצועות ולחתוך כל רצועה
למלבנים קטנים .
את המלבנים הקטנים מכניסים לסיר עם מים רותחים וטיפת שמן ומחכים שיצופו .
הרוטב:  במחבת שטוחה מטגנים את הבצל עד שיזהיב.
מוסיפים את הפטריות ומערבבים .
להוסיף את השמנת בישול , לערבב ולבשל כ 3 דקות .
להוסיף את התבלינים והפרמזן ולבחוש עד שהרוטב מסמיך .
לשים בקערת הגשה את הניוקי המוכן ולשפוך מעליו את הרוטב .

ב ת י א ב ו ן 

ניוקי ברוטב שמנת ופטריות

אין תגובות:

פרסום תגובה