יום שני, 16 בדצמבר 2013

עוגיות שושנים חומות


מצרכים:
לבצק -
400 גר' קמח תופח
150 גר' מרגרינה
1 שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
3 חלמונים

***ללוש הכל ולשמור שעתיים במקרר

לקצף –
3 חלבונים
כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג שוקולד

*** להקציף את החלבונים והסוכר לקצף קשה ולהוסיף את האינסטנט לקצף.

אופן ההכנה
לחלק את הבצק ל 3 כדורים.
לפתוח כל כדור למלבן, למרוח את הקצף, לגלגל , לפרוס 
להניח על ניר אפייה כשהקצף מונח כלפי מעלה .

לאפות כ 20 דקות בחום בינוני .

ב ת י א ב ו ן 

עוגיות שושנים חומות

אלפחורס


מצרכים:
1.5 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
200 גר' חמאה
כוס סוכר
3 ביצים
1 אינסטנט וניל
2 כוסות קורנפלור

מילוי:
ריבת חלב

ציפוי:
קוקוס

אופן ההכנה:
להקציף סוכר וחמאה לתערובת תפוחה .
להוסיף ביצים בהדרגה ולהקציף .
להוסיף אבקת אפייה ולהקציף לתערובת אחידה .
להוסיף בהדרגה את הקורנפלור עד שמתקבל בצק .
לנפות מעל קמח להוסיף אינסטנט וניל ושוב לערבב עד שמתקבל בצק שיוצא דביק .
להניח על משטח מקומח ולרדד .
ליצור עיגולים ולהניח על תבנית עם נייר אפייה .
לאפות בחום בינוני כ 10 דקות עד שהעוגיות מתייצבות ומקבלות גוון בהיר .

איך מרכיבים:
לוקחים עוגיה אחת, מורחים עליה ריבת חלב . מניחים מעל עוגייה אחרת ומגלגלים את  העוגיה בקוקוס .



ב ת י א ב ו ן 
אלפחורס

יום שלישי, 10 בדצמבר 2013

עוגיות שושנים


מצרכים:
לבצק -
400 גר' קמח תופח
150 גר' מרגרינה
1 שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
3 חלמונים

***ללוש הכל ולשמור שעתיים במקרר

לקצף –
3 חלבונים
כוס סוכר
1 אינסטנט וניל

*** להקציף את החלבונים והסוכר לקצף קשה ולהוסיף את האינסטנט לקצף.

אופן ההכנה
לחלק את הבצק ל 3 כדורים.
לפתוח כל כדור למלבן, למרוח את הקצף, לגלגל , לפרוס 
להניח על ניר אפייה כשהקצף מונח כלפי מעלה .
לאפות כ 20 דקות בחום בינוני .



ב ת י א ב ו ן

עוגיות שושנים

עוגיות אוזני פיל


מצרכים:
חבילת בצק עלים
סוכר
ביצה

אופן הכנה:
לפתוח את בצק העלים.
למרוח ביצה ולפזר מעליו סוכר .
לגלגל את הבצק משני הצדדים ביחד ולפרוס .
להניח על נייר אפייה בצורה שטוחה, למרוח שוב ביצה ולפזר סוכר מעל העוגיות.
לאפות בחום 180 מעלות  כעשרים דקות עד שיזהיבו .




ב ת י א ב ו ן

עוגיות אוזני פיל

עוגת שיש עם פצפוצי שוקולד


מצרכים

4 ביצים
כוס מיץ תפוזים
חצי כוס שמן
כוס סוכר
2 כוסות קמח תופח
כף גדושה של אבקת קקאו
שליש חבילת פצפוצי שוקולד

אופן ההכנה

להקציף את הביצים והסוכר .
 להוסיף שמן, מיץ תפוזים וקמח .
להמשיך לבחוש עד שהתערובת אחידה.
לפזר מעל את פצפוצי השוקולד ולערבב בעדינות .

להעביר 3/4 מהכמות לשתי תבניות אינגליש קייק
לרבע התערובת שנשארה להוסיף את הקקאו , לערבב ולשפוך פס לאורך כל תבנית .
ולאפות בחום בינוני בערך 50 דקות.



ב ת י א ב ו ן

עוגת שיש עם פצפוצי שוקולד

פסטה ברוטב שמנת


מצרכים:
חבילת פסטה בצורה שאוהבים מבושלת לפי הוראות היצרן
1 שמנת לבישול
תבלינים: אבקת מרק עוף, פלפל, מלח
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
פרמזן להגשה


אופן ההכנה:
לחמם על הגז את השמנת לבישול עד שמתחיל לבעבע.
להוסיף תבלינים לפי הטעם לערבב ולהוריד מהאש.
לטגן בצל ושום עד להזהבה .
להוסיף את הבצל והשום לשמנת ולערבב.
לשפוך הכל על הפסטה.
לפזר מעל גבינת פרמזן





ב ת י א ב ו ן

פסטה ברוטב שמנת

יום שישי, 6 בדצמבר 2013

לחמעג'ון בקלי קלות


מצרכים:

200 גר' בשר טחון
בצל גדול קצוץ
10 פיתה ביס
תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום

אופן ההכנה:

לטגן במחבת את הבצל עד שמזהיב .
להוסיף את הבשר הטחון ולערבב עד שישנה את צבעו .
לתבל לפי הטעם .
להניח את הפיתות על נייר אפייה בתבנית גדולה .
להניח כף מהבשר על כל אחת מהפיתות ולשטח .
לאפות בחום בינוני כ 20 דקות .
להגיש עם טחינה מעל.



ב ת י א ב ו ן

לחמעג'ון בקלי קלות