יום שני, 2 בדצמבר 2013
מרק עדשים אדומות
מצרכים:
חצי חבילת כוסברה
חצי ראש שום
3 גזרים
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
כוס עדשים אדומות
חופן אטריות דקות או חצי כוס
פתיתים או חצי כוס אורז
כמון, מלח, אבקת מרק פרווה, פלפל שחור.
אופן ההכנה:
לטחון במעבד מזון את הכוסברה, הגזר והשום
בפולסים קצרים .
לטגן את התערובת הקצוצה בשמן ולהוסיף את
העדשים השטופים, ואת התפוחי אדמה.
לכסות במים ולהוסיף עוד שלוש כוסות מים .
להרתיח ולבשל כחצי שעה .
לתבל בתבלינים לפי הטעם ולהוסיף מים במידת
הצורך .
להמשיך לבשל עד שהעדשים רכות .
עשר דקות לפני הסוף להוסיף את האטריות או
האורז או הפתיתים .
לטעום ולהוסיף תיבול או מים לפי מידת
הסמיכות הרצויה .
ב ת י א ב ו ן
יום חמישי, 28 בנובמבר 2013
יום שני, 25 בנובמבר 2013
טורט אגוזים
מצרכים:
לטורט:
6 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות קמח
200 גרם אגוזים טחונים דק
לקצפת:
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
אופן ההכנה
להקציף את החלבונים לקצף יציב.
להוסיף את שאר החומרים של הטורט ולערבב .
לשים בתבנית עגולה ולאפות בחום בינוני כ
40 דקות.
כשהעוגה מוכנה וקרה, להרטיב אותה עם 3/4
כוס נס קפה .
להקציף את השמנת המתוקה עם האינסטנט והחלב
ולמרוח על העוגה .
ניתן לגרד מעל העוגה קובית שוקולד לקישוט
.
ב ת י א ב ו ן
חלה חגיגית
מצרכים
2 ביצים
2 כוסות מים פושרים
קילו קמח
1 שמרית
חצי כפית מלח
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
3/4 כוס סוכר .
אופן ההכנה:
לערבב את הקמח עם השמרים, להוסיף את הסוכר
ובהדרגה את כל שאר המרכיבים חוץ מהמים .
את המים יש להוסיף לאט תוך כדי ערבול.
לכסות ולהתפיח כשעתיים .
לחלק את הבצק ל7 עיגולים להתפיח עוד כחצי
שעה, לסדר את העיגולים בצורת פרח (אחד ליד השני בעיגול .
להתפיח עוד כחצי שעה , למרוח ביצה, לפזר
שומשום ולאפות בחום בינוני כ 35 דקות בערך , עד שמזהיב וגם התחתית מזהיבה .
ב ת י א ב ו ן
הירשם ל-
רשומות (Atom)