יום שני, 2 בדצמבר 2013

עוגיות חמאת בוטנים


מצרכים

100 גר מרגרינה
100 גר' סוכר
100 גר' חלבה
כוס חמאת בוטנים
1 ביצה
250 גר' קמח תופח
שקית סוכר וניל
קורט מלח .

אופן ההכנה

לערבב הכל לבצק אחיד .
ליצור כדורים ולמעוך אותם במזלג .
לאפות בחום של 180 מעלות בין 15-20 דקות .




ב ת י א ב ו ן

עוגיות חמאת בוטנים

מרק עדשים אדומות


מצרכים:

חצי חבילת כוסברה
חצי ראש שום
3 גזרים
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
כוס עדשים אדומות
חופן אטריות דקות או חצי כוס פתיתים או חצי כוס אורז
כמון, מלח, אבקת מרק פרווה, פלפל שחור.

אופן ההכנה:

לטחון במעבד מזון את הכוסברה, הגזר והשום בפולסים קצרים .
לטגן את התערובת הקצוצה בשמן ולהוסיף את העדשים השטופים, ואת התפוחי אדמה.
לכסות במים ולהוסיף עוד שלוש כוסות מים .
להרתיח ולבשל כחצי שעה .
לתבל בתבלינים לפי הטעם ולהוסיף מים במידת הצורך .
להמשיך לבשל עד שהעדשים רכות .
עשר דקות לפני הסוף להוסיף את האטריות או האורז או הפתיתים .
לטעום ולהוסיף תיבול או מים לפי מידת הסמיכות הרצויה .



ב ת י א ב ו ן

מרק עדשים אדומות

יום חמישי, 28 בנובמבר 2013

עוגיות טחינה ללא סוכר


מצרכים:

3 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפייה
כוס טחינה גולמית
200 גר' חמאה
5 סוכרזית מומסים בכף מים רותחים
150 גר' חלבה ללא סוכר מפוררת

אופן ההכנה:

לערבב הכל ביחד בוו לישה.
ליצור עיגולים, לשטח אותם במזלג.
ניתן להניח מעל שקד מולבן או פקאן.
לאפות בחום בינוני בין 15-20 דקות .




ב ת י א ב ו ן

עוגיות טחינה ללא סוכר

מיני סופגניות ללא שמרים



מצרכים:

350 גר' קמח תופח
2 ביצים
2 אשל
2 כפות סוכר
סוכר וניל
קורט מלח

אופן ההכנה:

לערבב ולטגן בשמן עמוק.




ב ת י א ב ו ן

מיני סופגניות ללא שמרים

לביבות


מצרכים:

3 תפוחי אדמה מגורדים בפומפייה  .
1 ביצה
מעט פלפל ומלח

אופן ההכנה

לערבב הכל ביחד
לחמם שמן במחבת גדולה ובעזרת כף לקחת מהתערובת ולטגן .
כשמשחים להפוך לצד השני .


ב ת י א ב ו ן 

לביבות

יום שני, 25 בנובמבר 2013

טורט אגוזים


מצרכים:

לטורט:
6 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות קמח
200 גרם אגוזים טחונים דק

לקצפת:
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב

אופן ההכנה
להקציף את החלבונים לקצף יציב.
להוסיף את שאר החומרים של הטורט ולערבב .
לשים בתבנית עגולה ולאפות בחום בינוני כ 40 דקות.
כשהעוגה מוכנה וקרה, להרטיב אותה עם 3/4 כוס נס קפה .

להקציף את השמנת המתוקה עם האינסטנט והחלב ולמרוח על העוגה .
ניתן לגרד מעל העוגה קובית שוקולד לקישוט .


ב ת י א ב ו ן

טורט אגוזים

חלה חגיגית


מצרכים
2 ביצים
2 כוסות מים פושרים
קילו קמח
1 שמרית
חצי כפית מלח
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
3/4 כוס סוכר .

אופן ההכנה:
לערבב את הקמח עם השמרים, להוסיף את הסוכר ובהדרגה את כל שאר המרכיבים חוץ מהמים .
את המים יש להוסיף לאט תוך כדי ערבול.
לכסות ולהתפיח כשעתיים .
לחלק את הבצק ל7 עיגולים להתפיח עוד כחצי שעה, לסדר את העיגולים בצורת פרח (אחד ליד השני בעיגול .
להתפיח עוד כחצי שעה , למרוח ביצה, לפזר שומשום ולאפות בחום בינוני כ 35 דקות בערך , עד שמזהיב וגם התחתית מזהיבה    .



ב ת י א ב ו ן

חלה חגיגית