יום חמישי, 28 בנובמבר 2013

עוגיות טחינה ללא סוכר


מצרכים:

3 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפייה
כוס טחינה גולמית
200 גר' חמאה
5 סוכרזית מומסים בכף מים רותחים
150 גר' חלבה ללא סוכר מפוררת

אופן ההכנה:

לערבב הכל ביחד בוו לישה.
ליצור עיגולים, לשטח אותם במזלג.
ניתן להניח מעל שקד מולבן או פקאן.
לאפות בחום בינוני בין 15-20 דקות .




ב ת י א ב ו ן

עוגיות טחינה ללא סוכר

מיני סופגניות ללא שמרים



מצרכים:

350 גר' קמח תופח
2 ביצים
2 אשל
2 כפות סוכר
סוכר וניל
קורט מלח

אופן ההכנה:

לערבב ולטגן בשמן עמוק.




ב ת י א ב ו ן

מיני סופגניות ללא שמרים

לביבות


מצרכים:

3 תפוחי אדמה מגורדים בפומפייה  .
1 ביצה
מעט פלפל ומלח

אופן ההכנה

לערבב הכל ביחד
לחמם שמן במחבת גדולה ובעזרת כף לקחת מהתערובת ולטגן .
כשמשחים להפוך לצד השני .


ב ת י א ב ו ן 

לביבות

יום שני, 25 בנובמבר 2013

טורט אגוזים


מצרכים:

לטורט:
6 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות קמח
200 גרם אגוזים טחונים דק

לקצפת:
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב

אופן ההכנה
להקציף את החלבונים לקצף יציב.
להוסיף את שאר החומרים של הטורט ולערבב .
לשים בתבנית עגולה ולאפות בחום בינוני כ 40 דקות.
כשהעוגה מוכנה וקרה, להרטיב אותה עם 3/4 כוס נס קפה .

להקציף את השמנת המתוקה עם האינסטנט והחלב ולמרוח על העוגה .
ניתן לגרד מעל העוגה קובית שוקולד לקישוט .


ב ת י א ב ו ן

טורט אגוזים

חלה חגיגית


מצרכים
2 ביצים
2 כוסות מים פושרים
קילו קמח
1 שמרית
חצי כפית מלח
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
3/4 כוס סוכר .

אופן ההכנה:
לערבב את הקמח עם השמרים, להוסיף את הסוכר ובהדרגה את כל שאר המרכיבים חוץ מהמים .
את המים יש להוסיף לאט תוך כדי ערבול.
לכסות ולהתפיח כשעתיים .
לחלק את הבצק ל7 עיגולים להתפיח עוד כחצי שעה, לסדר את העיגולים בצורת פרח (אחד ליד השני בעיגול .
להתפיח עוד כחצי שעה , למרוח ביצה, לפזר שומשום ולאפות בחום בינוני כ 35 דקות בערך , עד שמזהיב וגם התחתית מזהיבה    .



ב ת י א ב ו ן

חלה חגיגית


ספינג'ונים לחנוכה


לבצק:
חצי קילו קמח תופח
כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
 קורט מלח
 כ 2 כוסות מים .

אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים היבשים לקערה ומערבבים .
מוסיפים מים ולשים עד שנוצר בצק אחיד ודביק מאוד .
מחממים שמן עמוק בסיר לטיגון.
טובלים כף בכוס מים, קורצים מהבצק ומכניסים לשמן החם.
וכך ממשיכים עד שנגמר הבצק .
ברגע שמזהיב, הופכים לצד השני להזהבה.
מוציאים את הספינג'ונים אל קערה עם נייר סופג ומייד אח"כ לקערה עם מעט סוכר .
עוטפים אותם יפה ומעבירים לכלי הגשה .


ב ת י א ב ו ן

ספינג'ונים לחנוכה

יום שישי, 22 בנובמבר 2013

עוגת תפוחים עם קצף



מצרכים:
לבצק:
3/4 כוס קמח
100 גר' מרגרינה לאפייה
1/2 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה
1 חלמון

**** לערבב הכל לבצק להניח בתבנית עגולה ולאפות בחום בינוני כ 10 דקות.

מילוי:
10 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות.
1/2 כוס סוכר

**** לשים את התפוחים והסוכר בסיר קטן ולבשל עד שהתפוחים מתרככים. לצנן ולרסק בבלנדר.
       לשפוך את הרסק על הבצק האפוי ולאפות עוד 10 דקות.

הקצף:
להקציף 5 חלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף לבן ויציב.
למרוח את הקצף על העוגה ושוב להכניס לתנור לעוד כ 15 דקות .

להוציא מהתנור, וכשהעוגה מתקררת, להכניס למקרר לשעה.



ב ת י א ב ו ן

עוגת תפוחים עם קצף