יום רביעי, 6 בנובמבר 2013

רולדה


מצרכים לשתי רולדות :
6 ביצים
חצי כוס סוכר
3/4 כוס קמח תופח
למילוי :
2 שמנת מתוקה
כוס חלב
אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
לציפוי השוקולד:
שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד מריר

אופן ההכנה:
להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף לבן ויציב .
לערבב חלמונים עם כף שמן ולהוסיף בזהירות לקצף .
להוסיף את הקמח ולערבב שלא יהיו גושים .
להניח נייר אפייה בשתי תבניות גדולות של התנור ולמרוח את התערובת .
לאפות כ20 דקות בחום של 180 מעלות .
להוציא מהתנור ומייד לגלגל לרולדה ולחכות שתתקרר .
בינתיים להכין את המילוי :
להקציף ביחד את כל חומרי המילוי ולמרוח בתוך הרולדה ולגלגל שוב  .
לציפוי השוקולד:
להמיס בסיר קטן שמנת מתוקה ושוקולד  להסיר מהאש ולצנן תוך כדי ערבוב .

למרוח על הרולדה.

רולדה

יום שני, 4 בנובמבר 2013

עוגיות עם קצף


מצרכים:
לבצק -
350 גר' קמח תופח
150 גר' מרגרינה
1 שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
3 חלמונים

***ללוש הכל ולשמור שעה במקרר

לקצף –
3 חלבונים
כוס סוכר
1 אינסטנט וניל

*** להקציף את החלבונים והסוכר לקצף קשה ולהוסיף את האינסטנט לקצף.

אופן ההכנה
לחלק את הבצק ל 3 כדורים.
לפתוח כל כדור למלבן, למרוח את הקצף, לגלגל , לפרוס ולהניח על ניר אפייה .
לאפות כ 20 דקות בחום בינוני .



ב ת י א ב ו ן

עוגיות עם קצף

לחמניות גבינה


מצרכים

350 גר' קמח תופח
250 גר' גבינה לבנה 9%
200 גר' מרגרינה
100 גר' קשקבל מגורדת
100 גר' פרמזן מגורדת

אופן ההכנה

ללוש את כל החומרים לבצק .
לעשות צורות של עיגולים קטנים.
למרוח ביצה ולפזר שומשום .
לאפות בחום של 180 מעלות כ 20 דקות .


ב ת י א ב ו ן

לחמניות גבינה

יום ראשון, 3 בנובמבר 2013

פסטה עם סלמון


מצרכים:
חבילת פסטה צינורות מוכנה לפי הוראות הבישול
שום(חצי ראש לפחות, אפשר ראש שלם)
טימין
כוס יין לבן בטמפרטורת החדר
25 גר' חמאה
שמנת לבישול
סלמון מעושן (אפשר שלוש חבילות קטנות או שתיים גדולות)
4 גבעולי זעפרן.

להכנה:
משרים את הזעפרן ביין הלבן
חותכים את הסלמון לחתיכות קטנות.
תולשים עלי טימין מכמה גבעולים(אפשר עד חצי חבילה) וחותכים את שיני השום. מחממים במחבת את החמאה עד שהיא מתחילה להשחים טיפה. מוסיפים את הטימין והשום ומטגנים מעט. מוסיפים קצת יין לבן כשהמחבת חם מספיק.
אחרי שהכול מתערבב קצת ונרגע, מוסיפים את השמנת, מערבבים ומוסיפים את שארית היין ושוב מערבבים.
עכשיו להוסיף את חתיכות הסלמון למחבת שיתבשלו קצת. לסלמון לוקח ממש מעט זמן להתבשל, הוא ישר נהיה וורוד בהיר ואז הרוטב מוכן.
את הפסטה מכינים כרגיל וכשהיא מוכנה מוסיפים לרוטב.


ב ת י א ב ו ן 

פסטה עם סלמון

יום רביעי, 30 באוקטובר 2013

עוגת מוס


מצרכים: לבצק -
6 ביצים
כוס סוכר
אינסטנט פודינג שוקולד

למוס –
שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד
2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

הבצק :
להקציף 6 חלבונים  עם כוס סוכר עד שנוצר קצף יציב.
לערבב בצלוחית את החלמונים עם כף שמן ואז להוסיף לחלבונים ולערבב לתערובת אחידה .
להוסיף את האינסטנט פודינג ולערבב .
לאפות בחום של 180 מעלות בערך 40 דקות ולקרר .

המוס :
להמיס במיקרוגל את השוקולד עם 3 כפות מים .
להקציף את השמנת המתוקה והסוכר לקצפת יציבה .
להוסיף את השוקולד ולערבב בעדינות .
למרוח על העוגה .



ב ת י א ב ו ן

עוגת מוס

זיתים מבושלים


מצרכים

קופסת שימורים של זיתים ללא גרעין
2 עגבניות מקולפות
3 שיני שום פרוסות
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
חצי כפית כורכום

אופן ההכנה

מסננים את הזיתים, שוטפים אותם ומשרים אותם במים רותחים כ 5 דקות, שוטפים וחוזרים שוב על הפעולה .
מניחים את העגבניות בסיר , מוסיפים מעט שמן ונותנים להן להתבשל כשעה עד שהופכות לרסק .
מוסיפים את פרוסות השום, התבלינים והזיתים .
מערבבים ומבשלים ביחד עוד 10 דקות .

***לפני ההגשה מומלץ לשפוך כף שמן ולערבב על מנת לתת ברק לזיתים .


ב ת י א ב ו ן

זיתים מבושלים

לחמניות


מניחים בקערית 2 כפות שמרים יבשים, 2 כפיות סוכר וחצי כוס מים פושרים

ונותנים לזה לנוח 10 דקות עד שתופח .

בקערה : שמים קילו קמח, עושים גומה ומניחים בפנים את תערובת השמרים,  2 וחצי כוסות מים,
חצי כוס סוכר, 2 כפיות מלח וחצי כוס שמן .

לשים במיקסר עד שהבצק אחיד. מכסים ומניחים בצד עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מכינים צורות של לחמניות שאוהבים (עיגול, שמונה, קשר) .

מניחים בצד שהלחמניות שוב יתפחו .

מורחים ביצה , מפזרים שומשום ואופים בחום של 180 מעלות עד שמזהיב .



ב ת י א ב ו ן 

לחמניות