יום שלישי, 24 בספטמבר 2013

עוגת ביסקוויטים עם גבינה וג'לי


מצרכים:

250 גר' ביסקוויטים
250 גר' גבינה לבנה
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 ג'לי בטעם תות

אופן ההכנה :

להרטיב ביסקוויטים בחלב ולסדר בתבנית בינונית חד פעמית שכבה אחידה .
להקציף ביחד שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט וניל וגבינה לבנה .
למרוח על הביסקוויטים את הקרם ולהכניס למקרר לשעה.
אחרי שעה, להכין ג'לי לפי הוראות היצרן ולשפוך בזהירות על הקרם. רצוי להשתמש בכף .


ב ת י א ב ו ן 

עוגת ביסקוויטים עם גבינה וג'לי



לזניה תרד, חצילים וגבינות


מצרכים:

חבילת עלי לזניה (20 דפים)
2 חצילים פרוסים
חבילת עלי תרד
200 גר' גבינה צהובה מגורדת
180 גר' קשקבל מגורדת

לרוטב בשמל:

50 גר' חמאה
3 כפות קמח
4 כוסות חלב
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית אגוז מוסקט
כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה:

להניח את החצילים על נייר אפייה, לרסס בשמן ולהכניס לתנור 20 דקות מכל צד בחום של 180 מעלות.
להשרות את התרד המים רותחים עשר דקות.
לרוטב: להמיס בסיר את החמאה. להוסיף את הקמח ולערבב לקרם אחיד. להוסיף את החלב והתבלינים ולהרתיח. לערבב עד שיהיה סמיך .
בתבנית חד פעמית בינונית, למרוח מעט רוטב ולהניח שכבה של עלי לזניה.
למרוח מעליהם מהרוטב, מעל לסדר חצילים, מעליהם לשים תרד ומעל התרד לשים מחצית מכמות הגבינה המגורדת .
לסדר שוב שכבה של עלי לזניה, למרוח מעל רוטב, מעל לסדר חצילים, תרד, גבינה מגורדת
לסדר שוב שכבה של עלי לזניה לשפות מעל את הרוטב שנותר ולשים מעל פרוסות של גבינה צהובה .


לאפות בחום של 180 מעלות כשעה .

לזניה תרד, חצילים וגבינות

יום שני, 23 בספטמבר 2013

בקלאווה


מצרכים:
400 גר' עלי פילו
200 גר' חמאה
3 כוסות אגוזים ופיסטוקים קצוצים
1/3 כוס סוכר
חצי כפית קינמון

לסירופ:
2 כוסות סוכר
1.5 כוס מים
1/2 כוס דבש
2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:
בתבנית חד פעמית מלבנית ענקית שמים עלה פילו, ממיסים את החמאה ומורחים את העלה.כך מניחים חצי מכמות עלי הפילו אחד על השני ומורחים כל אחד בחמאה.
מערבבים ביחד את האגוזים, הפיסטוקים, הסוכר והקינמון.שמים את התערובת על עלי הפילו שבתבנית.
מעל התערובת, שוב שמים עלה פילו, מורחים אותו בחמאה וכך מניחים את החצי השני של עלי הפילו שנותרו .
חותכים לריבועים ושופכים מעל את החמאה המומסת שנותרה .
אופים בחום של 180 מעלות כ45 דקות עד שמזהיב .
בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר , המים והדבש, מרתיחים ומוסיפים את הלימון, מבשלים כרבע שעה, מסירים ומצננים.

כשהבקלאווה יוצאת מהתנור, שופכים עליה את הסירופ.

בקלאווה

יום שבת, 21 בספטמבר 2013

עוגות קצף וקצפת אישיות

מצרכים

לבסיס :
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קמח תופח
כף שמן

לקצף :
3 חלבונים
1 כוס סוכר

לקצפת:
1 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
חצי כפית נס קפה

אופן ההכנה
הבסיס: להקציף את החלבונים עם הסוכר.
לערבב את החלמונים עם השמן ולהוסיף אותם לחלבונים.
להוסיף עם כף עץ את הקמח לתערובת , לערבב יפה .
למזוג לתבניות חד פעמיות אישיות ולאפות בחום בינוני כחצי שעה.
לקצף :להקציף טוב את החלבונים עם הסוכר,
להניח את הקצף בצורת עיגולים קטנים על גבי נייר אפייה ולאפות בחום של 100 מעלות כשעתיים.
לקצפת: להקציף שמנת מתוקה עם הסוכר והנס קפה.

בכל תבנית אישית למרוח את הקצפת על הטורט ומעל להניח את הקצף הקשה.



ב ת י א ב ו ן

עוגות קצף וקצפת אישיות

יום שישי, 20 בספטמבר 2013

עוגיות שקדים בקלי קלות




לערבב חלבון עם רבע כוס סוכר .

להוסיף לתערובת 250 גר' שקדים מולבנים פרוסים .

ליצוק לתבנית בעזרת כף ערימות קטנות ולאפות בחום של 160 מעלות עד שמזהיב .




ב ת י א ב ו ן

עוגיות שקדים בקלי קלות

עוגת פרג בחושה עם אגוזים קצוצים


להקציף 6 חלבונים עם כוס וחצי סוכר.
לערבב 6 חלמונים עם חצי כוס שמן
לערבב את החלמונים עם החלבונים .
לערבב ביחד :
כוס קמח תופח, חצי כוס פרג טחון, חצי כוס אגוזים קצוצים
להוסיף בעזרת כף לתערובת הביצים.                                                               
לשים את כל התערובת בתבנית מלבנית גדולה חד פעמית ולאפות בחום בינוני בערך 45 דקות.



ב ת י א ב ו ן 

עוגת פרג בחושה עם אגוזים קצוצים

סמבוסק


מצרכים:

350 גר' קמח תופח
200 גר' חמאה
250 גר' גבינה לבנה 9%
כפית מלח

***לערבב בכל לבצק ולשים שעה במקרר

מילוי:

200 גר' גבינה קשקבל
1 קוטג'
1 ביצה

***לערבב הכל ביחד

אופן ההכנה
לפתוח את הבצק, לעשות עיגולים ,למלא כל עיגול בכפית מהמילוי ,לקפל לחצי ולהדק .
למרוח מעל ביצה ושומשום .
לאפות עשרים דקות בחום 180 מעלות .


ב ת י א ב ו ן

סמבוסק