יום שני, 23 בספטמבר 2013

בקלאווה


מצרכים:
400 גר' עלי פילו
200 גר' חמאה
3 כוסות אגוזים ופיסטוקים קצוצים
1/3 כוס סוכר
חצי כפית קינמון

לסירופ:
2 כוסות סוכר
1.5 כוס מים
1/2 כוס דבש
2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:
בתבנית חד פעמית מלבנית ענקית שמים עלה פילו, ממיסים את החמאה ומורחים את העלה.כך מניחים חצי מכמות עלי הפילו אחד על השני ומורחים כל אחד בחמאה.
מערבבים ביחד את האגוזים, הפיסטוקים, הסוכר והקינמון.שמים את התערובת על עלי הפילו שבתבנית.
מעל התערובת, שוב שמים עלה פילו, מורחים אותו בחמאה וכך מניחים את החצי השני של עלי הפילו שנותרו .
חותכים לריבועים ושופכים מעל את החמאה המומסת שנותרה .
אופים בחום של 180 מעלות כ45 דקות עד שמזהיב .
בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר , המים והדבש, מרתיחים ומוסיפים את הלימון, מבשלים כרבע שעה, מסירים ומצננים.

כשהבקלאווה יוצאת מהתנור, שופכים עליה את הסירופ.

בקלאווה

יום שבת, 21 בספטמבר 2013

עוגות קצף וקצפת אישיות

מצרכים

לבסיס :
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קמח תופח
כף שמן

לקצף :
3 חלבונים
1 כוס סוכר

לקצפת:
1 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
חצי כפית נס קפה

אופן ההכנה
הבסיס: להקציף את החלבונים עם הסוכר.
לערבב את החלמונים עם השמן ולהוסיף אותם לחלבונים.
להוסיף עם כף עץ את הקמח לתערובת , לערבב יפה .
למזוג לתבניות חד פעמיות אישיות ולאפות בחום בינוני כחצי שעה.
לקצף :להקציף טוב את החלבונים עם הסוכר,
להניח את הקצף בצורת עיגולים קטנים על גבי נייר אפייה ולאפות בחום של 100 מעלות כשעתיים.
לקצפת: להקציף שמנת מתוקה עם הסוכר והנס קפה.

בכל תבנית אישית למרוח את הקצפת על הטורט ומעל להניח את הקצף הקשה.



ב ת י א ב ו ן

עוגות קצף וקצפת אישיות

יום שישי, 20 בספטמבר 2013

עוגיות שקדים בקלי קלות




לערבב חלבון עם רבע כוס סוכר .

להוסיף לתערובת 250 גר' שקדים מולבנים פרוסים .

ליצוק לתבנית בעזרת כף ערימות קטנות ולאפות בחום של 160 מעלות עד שמזהיב .




ב ת י א ב ו ן

עוגיות שקדים בקלי קלות

עוגת פרג בחושה עם אגוזים קצוצים


להקציף 6 חלבונים עם כוס וחצי סוכר.
לערבב 6 חלמונים עם חצי כוס שמן
לערבב את החלמונים עם החלבונים .
לערבב ביחד :
כוס קמח תופח, חצי כוס פרג טחון, חצי כוס אגוזים קצוצים
להוסיף בעזרת כף לתערובת הביצים.                                                               
לשים את כל התערובת בתבנית מלבנית גדולה חד פעמית ולאפות בחום בינוני בערך 45 דקות.



ב ת י א ב ו ן 

עוגת פרג בחושה עם אגוזים קצוצים

סמבוסק


מצרכים:

350 גר' קמח תופח
200 גר' חמאה
250 גר' גבינה לבנה 9%
כפית מלח

***לערבב בכל לבצק ולשים שעה במקרר

מילוי:

200 גר' גבינה קשקבל
1 קוטג'
1 ביצה

***לערבב הכל ביחד

אופן ההכנה
לפתוח את הבצק, לעשות עיגולים ,למלא כל עיגול בכפית מהמילוי ,לקפל לחצי ולהדק .
למרוח מעל ביצה ושומשום .
לאפות עשרים דקות בחום 180 מעלות .


ב ת י א ב ו ן

סמבוסק



עוגיות בריאות

מצרכים :

200 גר' חמאה רכה
3/4 כוס סוכר חום
2 ביצים

****לערבב היטב שיהיה כמו קרם

200 גר' אגוזים קצוצים
חצי כוס שומשום
3 כוסות קווקר
כוס קמח תופח
כפית תמצית וניל
כפית סודה לשתיה

****לערבב הכל ביחד ולהוסיף לתערובת הביצים .

להכין כדורים ולמעוך אותם מעט .
להניח על נייר אפייה ולאפות כעשר דקות בחום של 170 מעלות



ב ת י א ב ו ן

עוגיות בריאות

יום רביעי, 18 בספטמבר 2013

עוגת אננס


בתבנית אינגליש קייק

מצרכים:
לטורט:
2 כוסות קמח תופח
2 ביצים
כוס מיץ אננס
כוס סוכר
חצי כוס שמן

לקצפת:
1 שמנת מתוקה
כוס חלב
2 כפות סוכר
אננס מקופסת שימורים

אופן ההכנה:
לבחוש ביחד את כל חומרי הטורט . לשפוך לתבנית ולאפות בחום של 175 מעלות כ40 דקות .
בינתיים:
להקציף שמנת מתוקה , חלב וסוכר לקצפת אחידה ויציבה ולהניח במקרר עד שהעוגה תתקרר .
כשהעוגה כבר לא חמה, לחתוך אותה לרוחב כך שיווצרו שתי שכבות .
להרטיב את העוגה עם שתי כפות ממיץ השימורים, לפזר קוביות אננס ולהניח מעל את הקצפת .
להניח את השכבה השנייה של הטורט וגם אותה להרטיב בשתי כפות אננס , להניח קוביות אננס ולכסות בקצפת.
לקישוט: 4 חצאי פלחי אננס .


ב ת י א ב ו ן

עוגת אננס