יום ראשון, 18 באוגוסט 2013

שקשוקה


מצרכים:

5 שיני שום קצוצים
1 פלפל חריף
1 גמבה
רסק עגבניות
קופסא של עגבניות מרוסקות
כוס מים
5 ביצים
מלח,פלפל
פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

לקצוץ את הפלפל והגמבה .
לטגן בסיר שטוח את השום, להוסיף את הפלפל והגמבה במשך כ 5 דקות.
להוסיף את העגבניות המרוסקות ולערבב ביחד עוד 2 דקות .
להוסיף את רסק העגבניות  ולערבב .
לבדוק אם הרוטב סמיך מידי אז להוסיף מים בהדרגה .
לתבל במלח, פלפל ופפריקה .
להרתיח הכל .
להנמיך את האש ולשבור לבפנים 5 ביצים אחת ליד השניה .
לבשל על אש נמוכה עד שהביצים מוכנות .


ב ת י א ב ו ן

שקשוקה



ירקות אנטיפסטי בתנור


תפוח אדמה
גזר
בטטה
פלפל ירוק
גמבה
טבעות בצל

אופן ההכנה
לחתוך את הירקות לרצועות .
לשים בתבנית בינונית חד פעמית על נייר אפייה
לפזר מעל שמן זית, פלפל שחור, מלח גס ומעט כורכום .
לערבב הכל ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות עד שהירקות מתרככים ומזהיבים .


ב ת י א ב ו ן




ירקות אנטיפסטי בתנור

לחם זיתים לארוחת ערב


מצרכים:

2 גביעי גבינה לבנה 5% עם זיתים
2 ביצים
כוס קמח תופח
חצי כוס חלב

אופן ההכנה:
לערבב את על החומרים לתערובת אחידה.
לשפוך לתבנית עגולה חד פעמית .
לאפות בחום 180 מעלות כשעה, עד שמשחים ומוכן .

להגיש עם סלט ירקות קצוץ.



ב ת י א ב ו ן

לחם זיתים לארוחת ערב

עוגת סולת


מצרכים:

3 כוסות סולת
1 מרגרינה לאפייה
2 אשל
חצי כוס סוכר
שקית אבקת אפייה
רבע כוס מים

אופן ההכנה:

לערבב ביחד את הסולת, המרגרינה, אשל אחד, סוכר, אבקת אפייה והמיים .
לשפוך את התערובת לתבנית מלבנית בינונית .
למרוח מעל את האשל  הנוסף .
לחתוך חריצים של ריבועים ומעל כל ריבוע לשים שקד .
לאפות כשלושת רבע שעה בחום של 175 מעלות

לסירופ:

2 כוסות סוכר
1 כוס מים
כף מי ורדים
טיפת לימון

להרתיח הכל על האש ולשפוך על העוגה מייד כשהיא יוצאת מהתנור.


ב ת י א ב ו ן

עוגת סולת

יום שישי, 16 באוגוסט 2013

עוגת שוקולד ואגוזים (מתאימה גם לפסח)


מצרכים:

200 גר' שוקולד מריר
כוס סוכר
חבילת מרגרינה לאפייה
5 ביצים
100 גרם אגוזים קצוצים
2 כפות קמח מצה/תופח

אופן ההכנה :

להמיס על אש קטנה את השוקולד, המרגרינה והסוכר .
כשהכל נמס להוריד מהאש ולהוסיף ביצה אחרי ביצה ולערבב .
להוסיף אגוזים ואת הקמח .
לשפוך לתבנית עגולה או מלבנית בינונית, ולאפות בערך 20 דקות .

לציפוי שוקולד :

100 גר' שוקולד מריר ושמנת מתוקה - להמיס על האש , לכבות ,
 לערבב עד שמתקרר ולמרוח על העוגה.



ב ת י א ב ו ן

עוגת שוקולד ואגוזים (מתאימה גם לפסח)

עוגת גבינה


מצרכים :

6 ביצים
כוס וחצי סוכר
2 סוכר וניל (לא חובה)
3 גבינה 9%
1 אינסטנט פודינג וניל
2 שמנת חמוצה
1 כף קמח תופח

אופן ההכנה:

להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר.
בקערה נפרדת להקציף לפי הסדר :
 חלמונים+סוכר, שמנת חמוצה, גבינה, אינסטנט פודינג, קמח.
אחרי שיש תערובת יפה להוסיף את תערובת החלבונים .
לאפות בתבנית גדולה, בחום של 170 מעלות
 ולאחר חצי שעה להוריד את החום ל 150 מעלות ולהמשיך לאפות
בערך עוד שעה עד שהעוגה יציבה .

לציפוי :
2 שמנת חמוצה
2 סוכר וניל
3 כפות סוכר
לערבב ולמרוח על העוגה כשהיא חמה ולהכניס לתנור לעוד 7 דקות .



ב ת י א ב ו ן

עוגת גבינה

יום רביעי, 14 באוגוסט 2013

עוגת קרמבו


מצרכים:

1 חב' אינסטנט פודינג שוקולד
6 ביצים
6 כפות סוכר
1 שמנת מתוקה
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב

אופן ההכנה:

להקציף חלבונים עם סוכר עד שהופך לקצף לבן וקשה.
 להוסיף את החלמונים ואת הפודינג שוקולד
ולהקציף.

לשמן תבנית עגולה 26. לאפות כ 45 דק' בחום בינוני 160 מעלות .                                                          להוציא מהתנור ולחכות כ 20 דקות .

להקציף ביחד את השמנת המתוקה, החלב והפודינג וניל ולשים מעל העוגה.
ניתן לקשט עם שוקולד מגורד .

אפשרות נוספת :  להרתיח שמנת מתוקה, להסיר מהאש ולהוסיף מיד 100 גר' שוקולד מריר. לערבב
לתערובת אחידה וכשמתקרר לשפוך מעל העוגה .


ב ת י א ב ו ן


עוגת קרמבו