יום חמישי, 8 באוגוסט 2013

גרנולה ביתית

מצרכים:

קילו שיבולת שועל
כוס וחצי סילאן ללא סוכר
חמוציות, גרעיני דלעת, שומשום, קוקוס...(מה שאתם אוהבים)


ההכנה

לשים בתבנית גדולה את הגרנולה עם הסילאן וכל שאר המרכיבים שאתם אוהבים

לאפות 25 דקות


ב ת י א ב ו ן

גרנולה ביתית

יום רביעי, 7 באוגוסט 2013

עוגת שיש

מצרכים

4 ביצים
כוס מיץ תפוזים
חצי כוס שמן
כוס סוכר
2 כוסות קמח תופח
כף גדושה של אבקת קקאו

אופן ההכנה

להקציף את הביצים והסוכר.
 להוסיף שמן, מיץ תפוזים וקמח .
להמשיך לבחוש עד שהתערובת אחידה

להעביר 3/4 מהכמות לשתי תבניות אינגליש קייק
לרבע התערובת שנשארה להוסיף את הקקאו , לערבב ולשפוך פס לאורך כל תבנית .
ולאפות בחום בינוני בערך 50 דקות.




ב ת י א ב ו ן

עוגת שיש

עוגת פירורים

לבצק :

לפורר 250 גר' ביסקוויטים .
להוסיף 100 גר' חמאה מומסת, לערבב ביחד. לקחת חופן מהתערובת ולשים במקפיא .
לשטח בתבנית מלבנית בינונית .

למלית :

1 שמנת חמוצה
500גר' גבינה לבנה 9%
1/2 כוס סוכר
1 שמנת מתוקה
1 סוכר וניל

לערבב ביחד גבינה, שמנת חמוצה וסוכר .
להוסיף שמנת מתוקה ולערבל .
לשפוך את התערובת על הבצק .
לפורר על העוגה את החלק ששמנו במקפיא .
לקרר 5 שעות במקרר


ב ת י א ב ו ן

עוגת פירורים


יום שני, 5 באוגוסט 2013

קובה


מצרכים לקובה:
חצי קילו בורגול
כוס קמח
כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
מעט שמן

מצרכים למילוי:
חצי קילו בשר טחון
4 בצלים
מלח
פלפל

אופן ההכנה
להשרות את הבורגול במים קרים 20 דקות .
לסחוט היטב ולהניח בקערה .
להוסיף את כל המצרכים לבורגול ולערבב הכל לגוש בצק .
(אם יוצא דליל מידיי אפשר להוסיף מעט קמח )

הכנת המילוי:
לקצוץ את הבצלים, לטגן מעט במחבת ,להוסיף את הבשר הטחון ולתבל במעט מלח ופלפל .לטגן עד
שהבשר משנה את צבעו .

הכנת הקובה:
להכין כדורים קטנים, לעשות בכל כדור חור עם האצבע ולפתוח אותו מעט.
למלא בכפית מתערובת הבשר ולסגור את הכדור .
לטגן בשמן עמוק עד שמשחים .


ב ת י א ב ו ן 


קלסונס (כיסונים) עם גבינה

חומרים לבצק:
5 כוסות קמח
1 ביצה
כף מלח
1.5 כוסות מים פושרים

חומרים למילוי:
100 גר' גבינה בולגרית
100 גר' גבינת פטה
חצי קופסת קוטג'

להגשה :
חבילת מקרוני מבושלים לפי הוראות היצרן.
חצי חבילת מרגרינה לאפיה
גבינה מלוחה (איזה שאוהבים)

אופן ההכנה:
ללוש את כל חומרי הבצק ביחד
לחלק את הבצק ל 5 כדורים.
לפתוח כל כדור עם מערוך ובעזרת כוס לקרוץ עיגולים .
לערבב ביחד את כל חומרי המילוי.
על כל עיגול לשים כף גבינה , לקפל לחצי ולהדק  מהצדדים .
להרתיח מים בסיר ולהכניס את הכיסונים למשך 3 דקות .
להוציא אותם לקערת מים קרים .
להוציא את הכיסונים ולהניח בתבנית פיירקס.
להוסיף חצי חבילת מרגרינה ולאפות רבע שעה בחום בינוני .
להוסיף לתבנית את המקרוני המוכנים מעל הכיסונים ,
 לפזר גבינה מלוחה ולאפות עוד חצי שעה
בחום של 150 מעלות .


ב ת י א ב ו ן


דג סלמון עם ירקות


מצרכים :
פילה סלמון  מעובד קפוא
לחתוך אותו לפרוסות גדולות ולנקות היטב .
להניח בקערה ולסחוט מעל לימון ולהניח בצד.

לרוטב :
2 עגבניות
1 גמבה
7 שיני שום עם הקליפה
מעט כוסברה
רבע כוס מים

לחתוך את העגבניות והגמבה לקוביות ולשים בסיר על האש.
להוסיף 7 שיני שום עם הקליפה ,מעט כוסברה ורבע כוס מים .
להוציא את הדגים מהקערה , לתבל אותם בפפריקה מתוקה, חצי כפית כמון ומעט מלח .
להניח את הדגים על הירקות בסיר .
לפרוס לימון ולהניח מעל .
להוסיף עוד רבע כוס מים ולבשל על אש בינונית כ20 דקות .

ב ת י א ב ו ן




יום ראשון, 4 באוגוסט 2013

גביניות מעולות של סבתא רחל



מצרכים לבצק:

1 ק"ג קמח
שקית שמרית
כוס סוכר
5 ביצים
2 מרגרינה רכה
תמצית וניל
קורט מלח
לימון מגורד
כוס מים פושרים
ללוש ביחד ולהכניס למקרר ל 24 שעות



חומרים לגבינה:

3 גבינה 9%
2 אינסנט פודינג
2 כפות קמח רגיל
3/4 כוס סוכר
1 וניל 
מעט צימוקים (למי שאוהב)
לערבב הכל לתערובת אחידה


לסירופ:

חצי כוס מים + 3/4 כוס סוכר להמיס על האש ולבסוף להוסיף מעט מיץ לימון .


לפתוח את הבצק עם מערוך למלבן גדול. למרוח את התערובת. לגלגל, למרוח ביצה על הרולדות. ולחתוך לפרוסות עבות. 
להניח על נייר אפייה בתבנית גדולה של התנור . להתפיח כעשר גדול , להבריש בביצה ולהכניס לתנור .
לאפות בחום של 180 מעלות בערך רבע שעה עד שמשחים .

כשמוכן, להבריש בסירופ .

ב ת י א ב ו ן
גביניות מעולות