יום חמישי, 8 באוגוסט 2013
יום רביעי, 7 באוגוסט 2013
עוגת שיש
מצרכים
4
ביצים
כוס מיץ תפוזים
חצי כוס שמן
כוס סוכר
2 כוסות קמח תופח
כף גדושה של אבקת קקאו
אופן ההכנה
להקציף את הביצים והסוכר.
להוסיף שמן, מיץ תפוזים וקמח .
להוסיף שמן, מיץ תפוזים וקמח .
להמשיך לבחוש עד שהתערובת אחידה
להעביר 3/4 מהכמות לשתי תבניות אינגליש קייק
לרבע התערובת שנשארה להוסיף את הקקאו , לערבב
ולשפוך פס לאורך כל תבנית .
ולאפות בחום בינוני בערך 50 דקות.
ב ת י א ב ו ן
עוגת פירורים
לבצק :
לפורר 250 גר' ביסקוויטים .
להוסיף 100 גר' חמאה מומסת, לערבב ביחד. לקחת חופן מהתערובת ולשים
במקפיא .
לשטח בתבנית מלבנית בינונית .
למלית :
1 שמנת חמוצה
500גר' גבינה לבנה 9%
1/2 כוס סוכר
1 שמנת מתוקה
1 סוכר וניל
לערבב ביחד גבינה, שמנת חמוצה וסוכר .
להוסיף שמנת מתוקה ולערבל .
לשפוך את התערובת על הבצק .
לפורר על העוגה את החלק ששמנו במקפיא .
לקרר 5 שעות במקרר
ב ת י א ב ו ן
יום שני, 5 באוגוסט 2013
קובה
מצרכים לקובה:
חצי קילו בורגול
כוס קמח
כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
מעט שמן
מצרכים למילוי:
חצי קילו בשר טחון
4 בצלים
מלח
פלפל
אופן ההכנה
להשרות את הבורגול
במים קרים 20 דקות .
לסחוט היטב ולהניח
בקערה .
להוסיף את כל
המצרכים לבורגול ולערבב הכל לגוש בצק .
(אם יוצא דליל
מידיי אפשר להוסיף מעט קמח )
הכנת המילוי:
לקצוץ את הבצלים,
לטגן מעט במחבת ,להוסיף את הבשר הטחון ולתבל במעט מלח ופלפל .לטגן עד
שהבשר משנה את צבעו
.
הכנת הקובה:
להכין כדורים
קטנים, לעשות בכל כדור חור עם האצבע ולפתוח אותו מעט.
למלא בכפית מתערובת
הבשר ולסגור את הכדור .
לטגן בשמן עמוק עד
שמשחים .
ב ת י א ב ו ן
קלסונס (כיסונים) עם גבינה
חומרים לבצק:
5 כוסות קמח
1 ביצה
כף מלח
1.5 כוסות מים
פושרים
חומרים למילוי:
100 גר' גבינה
בולגרית
100 גר' גבינת פטה
חצי קופסת קוטג'
להגשה :
חבילת מקרוני
מבושלים לפי הוראות היצרן.
חצי חבילת מרגרינה
לאפיה
גבינה מלוחה (איזה
שאוהבים)
אופן ההכנה:
ללוש את כל חומרי
הבצק ביחד
לחלק את הבצק ל 5
כדורים.
לפתוח כל כדור עם
מערוך ובעזרת כוס לקרוץ עיגולים .
לערבב ביחד את כל
חומרי המילוי.
על כל עיגול לשים
כף גבינה , לקפל לחצי ולהדק מהצדדים .
להרתיח מים בסיר ולהכניס
את הכיסונים למשך 3 דקות .
להוציא אותם לקערת
מים קרים .
להוציא את הכיסונים
ולהניח בתבנית פיירקס.
להוסיף חצי חבילת
מרגרינה ולאפות רבע שעה בחום בינוני .
להוסיף לתבנית את
המקרוני המוכנים מעל הכיסונים ,
לפזר גבינה מלוחה ולאפות עוד חצי שעה
בחום של 150 מעלות
.
ב ת י א ב ו ן
דג סלמון עם ירקות
מצרכים :
פילה סלמון מעובד קפוא
לחתוך אותו לפרוסות
גדולות ולנקות היטב .
להניח בקערה ולסחוט
מעל לימון ולהניח בצד.
לרוטב :
2 עגבניות
1 גמבה
7 שיני שום עם
הקליפה
מעט כוסברה
רבע כוס מים
לחתוך את העגבניות
והגמבה לקוביות ולשים בסיר על האש.
להוסיף 7 שיני שום
עם הקליפה ,מעט כוסברה ורבע כוס מים .
להוציא את הדגים
מהקערה , לתבל אותם בפפריקה מתוקה, חצי כפית כמון ומעט מלח .
להניח את הדגים על
הירקות בסיר .
לפרוס לימון ולהניח
מעל .
להוסיף עוד רבע כוס
מים ולבשל על אש בינונית כ20 דקות .
ב ת י א ב ו ן
יום ראשון, 4 באוגוסט 2013
גביניות מעולות של סבתא רחל
מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
שקית שמרית
כוס סוכר
5 ביצים
2 מרגרינה רכה
תמצית וניל
קורט מלח
לימון מגורד
כוס מים פושרים
ללוש ביחד ולהכניס למקרר ל 24 שעות
חומרים לגבינה:
3 גבינה 9%
2 אינסנט פודינג
2 כפות קמח רגיל
3/4 כוס סוכר
1 וניל
מעט צימוקים (למי שאוהב)
לערבב הכל לתערובת אחידה
לסירופ:
חצי כוס מים + 3/4 כוס סוכר להמיס על האש ולבסוף
להוסיף מעט מיץ לימון .
לפתוח את הבצק עם מערוך למלבן גדול. למרוח את התערובת. לגלגל, למרוח ביצה על הרולדות. ולחתוך לפרוסות עבות.
להניח על נייר אפייה בתבנית גדולה של התנור . להתפיח כעשר גדול , להבריש בביצה ולהכניס לתנור .
לאפות בחום של 180 מעלות בערך רבע שעה עד שמשחים .
כשמוכן, להבריש בסירופ .
ב ת י א ב ו ן
הירשם ל-
רשומות (Atom)