יום רביעי, 20 באוקטובר 2010

עוגת פרג עם שוקולד

אופן ההכנה
להקציף 4 חלבונים עם 2/3 כוס סוכר.
לערבל 4 חלמונים עם חבילת מרגרינה ועם 2/3 כוס סוכר.
להוסיף לתערובת החלמונים :
1/3 כוס קמח תופח, 1/3 כוס קמח רגיל, שקית אבקת אפיה, 1/3 כוס מים, 1/3 כוס קוניאק
לערבל ולהוסיף 200 גר' פרג טחון.
להוסיף בעזרת כף את החלבונים.
לשים את כל התערובת בתבנית עגולה ולאפות בחום בינוני בערך שעה.

כאשר העוגה מתקררת , לצפות אותה בשוקולד :
להמיס על האש חבילת שוקולד מריר 100 גר' עם שמנת מתוקה.
לכבות את הגז ולערבב עד שמתקרר ולצפות את העוגה.

ב ת י א ב ו ן 

יום שישי, 15 באוקטובר 2010

עוף בתנור שילדים אוהבים

אופן ההכנה

לשים 10 שוקיים בתבנית מלבנית חד פעמית, 

לשפוך על העוף קטשופ, דבש וסויה.

להכניס את היד לתוך שקית קטנה ולערבב את העופות כך שכל החתיכות יהיו מרוחות ברוטב.

להכניס לתנור לחום של 200 מעלות במשך רבע שעה.

 ולאחר מכן להנמיך את חום התנור ל 180 מעלות למשך 3/4 שעה.

ב ת י א ב ו ן

עוף בתנור שילדים אוהבים



יום רביעי, 6 באוקטובר 2010

רוטב פיצה ביתי

אופן ההכנה
לערבב ביחד קופסת רסק עגבניות, כף וחצי סוכר חום, מעט שום כתוש,
אורגנו בנדיבות, מלח, פלפל וכפית שמן זית.

ב ת י א ב ו ן 

פיצה ביתית

פיצה ביתית
מצרכים
1 ק"ג קמח לבן
שקית שמרים של שימרית
3/4 .2 כוסות מים חמימים
1.1/2 כף סוכר
1.1/2 כף מלח
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה
בקערה קטנה להמיס את השמרים עם הסוכר ועם כוס אחת של מים - לתת לזה לתסוס.
בקערה גדולה לערבב את הקמח עם כל שאר החומרים ולהוסיף את כמות המים שנותרה.
להוסיף לתערובת את השמרים וללוש במיקסר עם וו לישה עד שיש לנו גוש בצק אחיד.
הבצק יוצא די דביק אבל לא לדאוג.
לכסות את הבצק עם ניילון נצמד ולחכות שיכפיל את ניפחו בטמפרטורת החדר (בערך שעה וחצי).
כשמוכן, לפזר קמח על משטח וללוש את הבצק בידיים. לחלק לשלושה כדורים.
לפתוח כל כדור לעיגול גדול, למרוח רוטב פיצה, לגרד גבינה, להוסיף כל מה שאתם אוהבים ולהכניס לתנור ל 180 מעלות במשך רבע שעה בערך.

ב ת י א ב ו ן


יום שלישי, 21 בספטמבר 2010

בשר בתנור - סינייה

אופן ההכנה
מערבבים חצי קילו בשר טחון עם מלח, פלפל שחור, כמון ובצל קצוץ.
פורסים 2 עגבניות לפרוסות 
לוקחים תבנית מלבנית בינונית חד פעמית
לפרוס את העגבניות, לשטח מעליהם את הבשר
למרוח עליו טחינה (לפי ההוראות על גבי הקופסה)
להכניס לתנור לחום של 200 מעלות למשך חצי שעה בערך, עד שהבשר מוכן .

ב ת י א ב ו ן

יום שלישי, 14 בספטמבר 2010

חצילים בתנור

אופן ההכנה

לחתוך 2 חצילים לפרוסות עבות
להניח על נייר אפייה בתבנית גדולה של תנור.
להבריש בנדיבות קלה כל פרוסה בשמן זית.
להכניס לתנור בחום של 200 מעלות בערך 20 דקות  (עד שמשחים).
להוציא את התבנית, להפוך את פרוסות החציל, להבריש שוב בשמן זית
ולהכניס שוב לתנור עד שגם הצד הזה משחים .

ב ת י א ב ו ן

חצילים בתנור

אוכל סיני פשוט להכנה



אופן ההכנה


לשים בקערה חצי קילו חזה עוף שחתוך לרצועות

להוסיף ביצה, כף קורנפלור,כפית מלח, כפית פפריקה ,

 מעט פלפל שחור ו 3 כפות רוטב סויה.


לערבב ולהניח בצד לספיגת הטעמים בזמן שחותכים את הירקות.

הירקות:

לחתוך למקלות דקים קישוא אחד, גזר אחד ובצל

(ניתן להוסיף סוגים שונים של ירקות לפי הטעם האישי של כל אחד)

במחבת ווק גדולה ,חמה ומשומנת מעט,

להקפיץ את תערובת הבשר בערך 5 דקות ולהניח על צלחת גדולה בצד.


באותה מחבת ווק להקפיץ את הירקות,

 וכשהם מתחילים להתרכך להוסיף מעט סויה ולערבב.


להוסיף לווק את הבשר המוכן ולהקפיץ ביחד עם הירקות במשך דקה .

ניתן להוסיף אטריות מבושלות....


ב ת י א ב ו ן